Antena 3 CNN Actualitate Afganistan. Un soldat român a fost ucis, iar 4 răniţi

Afganistan. Un soldat român a fost ucis, iar 4 răniţi

Afganistan. Un soldat român a fost ucis, iar 4 răniţi
06 Sep 2007   •   22:46

Un soldat din trupele româneşti trimise în Afganistan a fost ucis, iar alţi patru au fost răniţi. Sergentul major Aurel Marcu în vârstă de 31 de ani, era din Curtea de Argeş, era căsătorit şi avea un copil. Locotenentul Nicolae Grigore şi fruntaşul Alex Octavian Zafiu au fost grav răniţi, fiind transportaţi de urgenţă la spitalul militar din Kandahar. Tragicul eveniment s-a petrecut joi după-amiază, când militarii români se aflau într-o misiune de intervenţie în provincia Zabul -

Transportorul în care se aflau românii a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat. Sergenţii majori Mircea Solomon şi Marius Enescu, aflaţi în acelaşi transportor, au primit asistenţă medicală la spitalul militar din baza Qalat. Militarii români sunt încadraţi în Batalionul 33 Vânători de Munte ?Posada?, dislocat în Afganistan din luna iulie 2007.

Este al cincilea militar român mort în Afganistan. În prezent, România participă, în Afganistan, cu 867 de militari în cadrul Forţei internaţionale de securitate ISAF, aflată sub comanda NATO, şi în cadrul operaţiunii Endurin Freedom, aflată sub comanda armatei americane, în patru baze militare ? Herat.

COMUNICAT DE PRESĂ ? MINISTERUL APĂRĂRII (pdf)

FOTO: Drapelul românesc în Afganistan, sursa MAp

Antena3.ro

×
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close