Antena 3 CNN Actualitate Ajung invalizi sau chiar îşi pierd viaţa la locul de muncă. ACUM, statul român le oferă sprijin familiilor lor

Ajung invalizi sau chiar îşi pierd viaţa la locul de muncă. ACUM, statul român le oferă sprijin familiilor lor

Ajung invalizi sau chiar îşi pierd viaţa la locul de muncă. ACUM, statul român le oferă sprijin familiilor lor
Sursa foto: Foto: Agerpres
26 Iun 2013   •   19:46

Poliţiştii care au fost încadraţi într-un grad de invaliditate ca urmare a rănirii în timpul sau în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu pot rămâne în activitate, la cerere, iar copiii şi soţul/soţia acestora sau a persoanelor care au decedat în misiune pot fi angajaţi în unităţi ale MAI, informează Mediafax.

Guvernul a instituit în şedinţa de miercuri, prin ordonanţă de urgenţă, unele măsuri de sprijin pentru poliţiştii care au dobândit un grad de invaliditate ca urmare a rănirii în timpul sau în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu, precum şi pentru familiile acestora, în cazul decesului.
   
Astfel, prin completarea Statutului poliţistului, Executivul introduce posibilitatea ca persoanele aflate în aceste situaţii să rămână în activitate, la cerere, în unităţi ale Ministerul Afacerilor Interne (MAI).
   
Totodata, actul normativ facilitează angajarea în funcţii de poliţist sau personal contractual, în unităţi ale MAI, a copiilor aflaţi în întreţinerea poliţistului decedat sau invalid, precum şi a soţului sau soţiei acestuia. Angajarea se va face cu respectarea cerinţelor legale pentru postul respectiv, precum dobândirea calităţii de poliţist şi parcurgerea studiilor necesare.
   

×
Subiecte în articol: Ordonanta de Urgenta
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close