Antena 3 CNN Actualitate Al Jazeera: ?În secolul XXI, în România vrăjitoria continuă să existe? (VIDEO)

Al Jazeera: ?În secolul XXI, în România vrăjitoria continuă să existe? (VIDEO)

Al Jazeera: ?În secolul XXI, în România vrăjitoria continuă să existe? (VIDEO)
30 Sep 2008   •   16:48

Am ajuns de râsul arabilor. ?Bucureşti, oraşul unde chiar şi cetăţenii moderni cred în farmece şi abia aşteaptă noaptea vrăjitoarelor?. Aşa este prezentată capitala României într-un material difuzat de secţia în limba engleză al televiziunii Al Jazeera şi preluat de Antena 3, în cadrul emisiunii Sinteza Zilei.
Din emisiunea Witness, moderată de Rahed Omar, aflăm că ?unii români consultă vrăjitoarele, la fel cum occidentalii merg la doctor?. ?În secolul XXI, în România, vrăjitoria continuă să existe. Ai probleme în dragoste? Te duci la vrăjitoare şi ele îţi dau o licoare magică. Aceste vrăjitoare însă au evoluat şi au aruncat de mult mătura magică. Ele trăiesc în case cu şase dormitoare şi conduc ultimul model de Mercedes?, se arată în materialul "Ţiganca vrăjitoare".
Prima parte a materialului difuzat de Al Jazeera

Al Jazeera subliniază că, deşi România a trecut de epoca comunistă, ?vechile obiceiuri, superstiţiile şi intrigile s-au dovedit greu de înlăturat şi au depăşit modelele politice?. Mai departe ne este prezentată Rodica, singura fiică a celebrei Mama Omida, prezicătoarea personală a Elenei Ceauşescu. Despre ea aflăm că practică magia albă, care ?desface magia neagră?, şi că aceasta nu este în contradicţie cu credinţa ortodoxă. ?Tot ce facem, facem cu credinţă în Dumnezeu?, mai spune vrăjitoarea. Diana, un designer în vârstă de 24 de ani, completează: ?Dacă stăm să ne gândim de fapt şi Iisus a fost magician?.
A doua parte a materialului difuzat de Al Jazeera

Vrăjitoarele se confruntă însă cu o problemă în România. Li s-a interzis să îşi mai facă reclamă la televizor. ?Preocupată de popularitatea vrăjitoriei, agenţia de reglementare a televiziunilor a interzis reclamele despre vrăjitoare. Vrăjitoarele simt că această artă veche este în pericol?, notează Al Jazeera.
Antena3.ro

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close