Antena 3 CNN Actualitate Alba. Femeie cu afecţiuni psihice, legată cu lanţuri de propria-i familie

Alba. Femeie cu afecţiuni psihice, legată cu lanţuri de propria-i familie

Alba. Femeie cu afecţiuni psihice, legată cu lanţuri de propria-i familie
05 Mai 2009   •   20:15

Doi fraţi din Alba şi-au ţinut sora în lanţuri ca să nu fugă de acasă. Timp de 3 zile, femeia, cunoscută cu afecţiuni psihice, a primit în loc de tratamente, bătăi cu porţia. Poliţiştii au stat de vorbă cu fraţii femeii care susţin că aceasta este bolnavă psihic şi obişnuieşte să fugă de acasă, la un prieten. Tutorele femeii este chiar sora ei, asistentă medicală. Dar atât ea cât şi fratele acesteia spun că nu mai ştiu cum să o ţină acasă, aşa că au legat-o cu lanţuri.

Femeia de 37 de ani a fost legată asemenea unui câine, timp de trei zile. Cuşca era locuinţa pe care o împărţea cu cei doi fraţi ai ei, casa terorii, cum spun vecinii. Uneori, femeia reuşea să rupă legăturile şi să fugă dar nu apuca să se bucure prea mult de libertate.

Pentru că este bolnavă psihic, femeia se află în grija surorii ei, asistent medical.
Luni noapte, femeia a reuşit să scape şi să fugă în vecini, când fraţii ei dormeau.

?Se pare că a fost sechestrată la domiciliul propriu, şi a suferit leziuni fizice care necesită câteva zile de îngrijire şi tratament?, a declarat Diana Ciobotea, director adjunct Spitalul Judeţean Alba.

Fraţii femeii n-au mai vrut să dea ochii cu nimeni şi s-au încuiat în casă. Femeia va fi supusă unui control psihiatric şi în funcţie de rezultatul acestuia, anchetatorii vor stabili dacă va fi internată într-un centru de specialitate. Cei doi fraţi sunt cercetaţi pentru lipsire de libertate, lovire şi vătămare corporală. Ei riscă până la 15 ani de închisoare.

Observator

×
Parteneri
Florin Piersic, transferat cu avionul SMURD, la București
x close