Antena 3 CNN Actualitate Alegerile din Sinteşti au fost anulate. Scrutinul va fi reluat pe 15 iunie

Alegerile din Sinteşti au fost anulate. Scrutinul va fi reluat pe 15 iunie

Alegerile din Sinteşti au fost anulate. Scrutinul va fi reluat pe 15 iunie
05 Iun 2008   •   14:20

Situaţie la indigo în două comune din judeţul Ilfov. După cazul Ştefăneşti, Biroul Electoral Central a decis anularea alegerilor din comuna Vidra, care include şi satul Sinteşti. Scrutinul se va relua pe 15 iunie. În acest moment, locuitorii Sinteştiului sunt împărţiţi în două tabere - cei care sărbătoresc decizia BEC şi cei care, dimpotrivă, sunt supăraţi că votul lor a fost anulat. În urma scrutinului de duminică, alegerile la primărie fuseseră câştigate de candidatul PDL, pe locul al doilea fiind candidatul liberal.

SCANDAL LA SINTEŞTI


Locuitorii celor două comune sunt nemulţumiţi de modul de organizare a alegerilor şi contestă rezultatele acestora. Primele proteste au început miercuri seară, la Sinteşti, după ce locuitorii au aflat că într-o altă localitate scrutinul se va relua. Aşa că cei care n-au reuşit să voteze duminică au ieşit în stradă şi au cerut şi ei acelaşi lucru.

Nemulţumiri sunt şi în comuna Iepureşti, din judeţul Giurgiu. Şi aici, susţinătorii unuia dintre candidaţi, nemulţumiţi de rezultatul alegerilor, cer în stradă repetarea lor. Biroul Electoral Central a anunţat însă că o decizie în acest caz va fi luată vineri.

PNL a depus o cerere la Biroul Electoral Central prin care a cerut reluarea alegerilor pentru preşedinţia Consiliului Judeţean şi pentru Consiliul Judeţean în toate localităţile din Ilfov. Cererea a fost respinsă. Şase dintre reprezentanţii partidelor în BEC au votat pentru. PD-L şi PRM au lipsit, iar împotrivă au votat cei 8 judecători.

Antena3.ro

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close