Antena 3 CNN Actualitate Alertă de antrax la Galaţi. O femeie a murit

Alertă de antrax la Galaţi. O femeie a murit

Alertă de antrax la Galaţi. O femeie a murit
10 Sep 2007   •   17:14

Alertă epidemiologică în judeţul Galaţi. Aproape 50 de persoane se află sub supraveghere, pentru că au intrat în contact cu o femeie care a murit, cel mai probabil de antrax. Femeia provine din zonele afectate de inundaţii săptămâna trecută, iar specialiştii nu exclud ca acestea să aibă legătură cu apariţia bolii. O altă cauză posibilă este că victima ar fi intrat în contact cu un animal bolnav.

Femeia a fost internata vineri la Spitalul Clinic de Urgenţă şi a murit o zi mai târziu. La autopsie, specialiştii au stabilit că victima era bolnavă de antrax. Epidemiologii au recoltat probe din gospodăria femeii şi au început o anchetă. Toţi cei care au intrat în contact cu femeia, de la rude la personalul medical, au fost puşi sub supraveghere.

Două dintre cele nouă rude care au intrat în contact cu femeia sunt plecate în Italia, iar autorităţile sanitare încearcă acum să le dea de urmă. Probele au fost trimise pentru confirmare la Institutul Cantacuzino, iar rezultatul analizelor va fi cunoscut peste o lună.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
MAE a refuzat intrarea în țară a unei delegații de la Kremlin. Rusia amenință
x close