Antena 3 CNN Actualitate Alertă în judeţul Iaşi. Debitul Siretului ar putea depăşi 2.000 metri cubi pe secundă

Alertă în judeţul Iaşi. Debitul Siretului ar putea depăşi 2.000 metri cubi pe secundă

Alertă în judeţul Iaşi. Debitul Siretului ar putea depăşi 2.000 metri cubi pe secundă
27 Iul 2008   •   19:22

Hidrologii au anunţat că debitul Siretului ar putea depăşi 2.000 de metri cubi pe secundă, în dreptul localităţii Paşcani. În amonte, la 20 de kilometri, la Lespezi au fost inundate deja aproximativ 50 de case, după ce digurile nu au făcut faţă. Autorităţile se aşteaptă ca unda de viitură să ajungă la Paşcani în cursul serii de duminică.

Şeful guvernului a inspectat în oraşul Paşcani lucrările efectuate la digul de la Răchiteni. În zonă, hidrologii au avertizat că Siretul va atinge spre seară, un nou debit istoric, la Lespezi, foarte aproape de Paşcani.

Cea de-a doua zonă critică este la intrarea Prutului în ţară. Şeful guvernului a făcut un apel către bărbaţii din municipiul Paşcani, şi din localitatea Lunca să ajute, ca voluntari, la întărirea digului împotriva apelor Siretului. De asemenea, Tăriceanu a precizat că pentru a salva vieţi, oamenii vor fi evacuaţi din zonele de risc, cu jandarmii, chiar şi în forţă. Autorităţile au decretat deja stare de alertă în zonă.

În viitoarele ore se aşteaptă debite de peste 2.000 metri cubi pe secundă, conform previziunilor specialiştilor, ceea ce reprezintă un volum de apă mai mare decât al Dunării.

Antena 3

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close