Antena 3 CNN Actualitate Alertă la Cernavodă. Scurgeri de acid clorhidric dintr-o cisternă aflată lângă centrala nucleară

Alertă la Cernavodă. Scurgeri de acid clorhidric dintr-o cisternă aflată lângă centrala nucleară

Alertă la Cernavodă. Scurgeri de acid clorhidric dintr-o cisternă aflată lângă centrala nucleară
29 Iun 2008   •   13:01

Alertă la centrala nuclearo-electrică de la Cernavodă, după ce într-o parcare din apropiere a fost descoperită o cisternă din care se scurgea acid clorhidric. Jandarmii, poliţiştii şi reprezentanţii ISU Dobrogea au izolat zona, şi nimeni nu are voie să se apropie.

S-au scurs peste 100 de litri de acid. Duminică seară, cisterna a fost dusă în curtea centralei şi a fost golită în condiţii de siguranţă, anunţă agenţia Mediafax. Potrivit lui Neculai Coman, şeful interimar al ISU Dobrogea, citat de agenţia de presă, echipele de intervenţie au reuşit să strângă acidul în recipiente de plastic. Totuşi, o bună parte din cei peste o sută de litri de substanţă s-a scurs pe mai bine de 15 metri de pământ. Aceeaşi sursă spune că, pentru a neutraliza substanţa, pompierii au turnat var pe pământul îmbibat.

Acidul clorhidric este utilizat în cadrul Centralei pentru regenerarea răşinilor uzate din instalaţia de apă demineralizată.

Antena3.ro

×
Parteneri
Florin Piersic, vizitat la spital de Marcel Ciolacu şi Alexandru Rafila
x close