Antena 3 CNN Actualitate Alertă la granițele României! Migranți prinşi când încercau să intre ilegal în țară

Alertă la granițele României! Migranți prinşi când încercau să intre ilegal în țară

Alertă la granițele României! Migranți prinşi când încercau să intre ilegal în țară
Sursa foto: Foto: politiadefrontiera.ro
24 Mar 2017   •   18:54

Șaisprezece migranți din Iran, Irak şi Afganistan au încercat să treacă ilegal graniţa în România, în noaptea de joi spre vineri. Poliţiştii de frontieră i-au prins în zona Oraviţa, din judeţul Caraş-Severin, potrivit politiadefrontiera.ro.

Astfel, în apropierea localităţii de frontieră Grădinari, poliţiştii de frontieră au depistat 16 cetăţeni străini (8 bărbaţi, 2 femei şi 6 copii) care nu îşi justificau prezenţa în zonă, aceştia fiind preluaţi şi transportaţi la sediul instituţiei, pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni din Iran, Irak şi Afganistan, adulţii având vârste cuprinse între 21 şi 57 de ani, iar copiii între 3 şi 16 ani. Persoanele în cauză au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

Și poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, judeţul Timiş, în cooperare cu lucrătorii Postului de Poliţie Cenad, au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale, în urma căreia au depistat în apropierea localității Cenad nouă persoane care nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Irak și Siria, 5 adulţi cu vârste cuprinse între 22 şi 38 de ani și 4 copii cu vârste între 1 şi 7 ani. Persoanele în cauză sunt solicitanti de azil în țara noastră și au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

 

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close