Antena 3 CNN Actualitate Alessandra Stoicescu va construi locuinţe pentru familiile afectate de uraganul Katrina din SUA

Alessandra Stoicescu va construi locuinţe pentru familiile afectate de uraganul Katrina din SUA

Alessandra Stoicescu va construi locuinţe pentru familiile afectate de uraganul Katrina din SUA
09 Mai 2008   •   16:21

Alessandra Stoicescu va participa la un proiect organizat de Habitat for Humanity, în cadrul căruia vor fi construite locuinţe pentru familiile americane afectate de uraganul Katrina. Vedeta Antenei 1 va sta în SUA o săptămână, perioadă în care se va desfăşura programul iniţiat de preşedintele american Jimmy Carter.

De peste 20 de ani, Jimmy Carter Work Project organizează astfel de activităţi de ajutorare în toată lumea, atât pentru familii sărace cât şi pentru sinistraţi sau persoane afectate de boli sau dezastre naturale. Alături de jurnalista de la Antena 1, vor lua parte la acest proiect încă 5 voluntari români, printre care şi preşedintele Emil Constantinescu. Delegaţia română va fi completată de doi membri ai organizaţiei Habitat for Humanity şi două reprezentante ale firmelor Vodafone, respectiv Petrom.

?După doisprezece ani în care milioane de dolari americani au venit în România şi mii de voluntari americani au muncit aici pentru cele peste 850 de familii pe care le-am ajutat, acum avenit vremea să le oferim ceva în schimb simbolic dar şi concret.? a declarat Adrian Ciorna, membru al organizaţiei Habitat for Humanity România. ?Am participat cu suma de 15.000 de dolari şi trimitem şase voluntari români acolo.? a mai spus acesta.

?E o experienţă absolut extraordinară să lucrezi cot la cot cu Jimmy Carter şi toţi cei care sunt voluntari acolo.Ăn dreapta poţi să ai un om care a rămas pe drumuri, iar în partea cealaltă un multimiliardar care lucrează ca voluntar. Chiar nu mai contează clasa socială. Mergem acolo hotărâţi. Ne-am căutat bocanci şi mănuşi de construcţie. Suntem hotărâţi să ducem acest lucru până la capăt, să vedem aceste case construite.? a declarat Alessandra Stoicescu, într-o convorbire telefonică în direct la emisiunea Live cu Anca Florea de la News FM.

Preşedintele Emil Constantinescu a avut de asemenea o intervenţie telefonică în emisiune, explicând că ceea ce admiră cel mai mult la acest proiect este faptul că cei ajutaţi vor lucra cot la cot cu voluntarii pentru aconstrui locuinţele în care vor locui ulterior. ?În acest proiect văd mai mult decât construcţia unei case, văd construcţia unui mod de viaţă, a unei conştiinţe. Cuvantul cheie este demnitate. A celui ce oferă şi face un lucru bun şi a celui care primeşte şi ajută la randul lui.? a declarat acesta.

Uraganul Katrina a lovit SUA în august 2005, producând pagube mari în New Orleans, Louisiana, Mississippi şi Alabama. Aproximativ 1800 de oameni şi-au pierdut viaţa atunci şi au fost înregistrate pagube de peste 80 de miliarde de dolari.

Antena3.ro

×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close