Antena 3 CNN Actualitate Alexandru Rafila cere redeschiderea şcolilor pentru clasele primare: Nu putem ţine un copil în faţa unui ecran luni de zile

Alexandru Rafila cere redeschiderea şcolilor pentru clasele primare: Nu putem ţine un copil în faţa unui ecran luni de zile

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS și candidat PSD la alegerile parlamentare, a declarat, marți, că nu este normală organizarea cursurilor online şi nici închiderea pieţelor. Specialistul acuză că autorităţile au luat măsuri fără a fi „predictive”.

Alexandru Rafila cere redeschiderea şcolilor pentru clasele primare: Nu putem ţine un copil în faţa unui ecran luni de zile
Sursa foto: Hepta
de Dan Gabor    |    24 Noi 2020   •   23:55

„Nu am fost predictivi, am fost doar reactivi. Noi am închis şcolile când nu era cazul. Este foarte clară poziţia Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii privind menţinerea deschisă a şcolilor, măcar a celor primare, pentru că aceşti copii, dacă au condiţii de învăţământ, şi şcolile am înţeles că au fost amenajate în acest sens, trebuie să primească copiii.

Copiii noştri nu pot deveni nişte copii cu foarte serioase tare, nu în procesul educţional şi în procesul dezvoltării ca viitori adulţi, din punct de vedere psiho-social. Asta este principala problemă. Copiii trebuie să interacţioneze unii cu alţii, trebuie să interacţioneze cu cadrele didactice, nu putem ţine un copil în faţa unui ecran luni de zile pentru că ne e frică de ce s-ar putea întâmpla, pentru că nu ne pregătim sau pentru că negăm recomandările unor organizaţii internaţionale”, a spus AlexandruRafila, potrivit News.ro.

Candidatul PSD pe listele Camerei Deputaţilor spune că este un „grad de iresponsabilitate în ceea ce priveşte copiii din această ţară” de care unii dau dovadă. Rafila afirmă că „cel puţin copiii din ciclul primar pot urma cursurile şcolilor”. Acesta spune că şi ţări din UE care au avut un număr dublu sau chiar triplu de cazuri de COVID-19 faţă de România, raportat la populaţie, au menţinut şcolile deschise.

„Mi se pare o măsură care nu are niciun fel de impact asupra transmisibilităţii, dar, cu siguranţă, are impact asupra nivelului de viaţă al persoanelor care sunt forţate să meargă să cumpere în alte locuri care sunt cu siguranţă mai costisitoare şi cred că afectează şi producătorii din România”, a mai spus Alexandru Rafila.

×
Parteneri
A apărut şi al treilea denunţător al grupării Coldea
x close