Antena 3 CNN Actualitate Alexandru Rafila: Există pericolul ca tratamentul în secțiile de Terapie Intensivă să nu mai fie posibil. Va apărea un număr de decese important!

Alexandru Rafila: Există pericolul ca tratamentul în secțiile de Terapie Intensivă să nu mai fie posibil. Va apărea un număr de decese important!

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că este foarte posibil ca în zilele următoare numărul persoanelor infectate să crească, lucru ce se va răsfrânge asupra sistemului de sănătate.

Alexandru Rafila: Există pericolul ca tratamentul în secțiile de Terapie Intensivă să nu mai fie posibil. Va apărea un număr de decese important!
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    05 Noi 2020   •   14:00

„În ultima săptămână am ajuns la valori care au depășit așteptările tuturor. Probabil că vom avea cifre cel puțin la fel de mari, iar lucrul acesta are un impact extraordinar de grav pentru că se va răsfrânge peste 7-10-15 zile asupra sistemul de sănătate. Există pericolul ca tratamentul în secțiile de Terapie Intensivă să nu mai fie posibil, iar lucrul acesta va genera un număr de decese important”, a declarat Alexandru Rafila, joi, la sediul PSD.

”Capacitatea de testare trebuie să crească semnificativ!”

Cu privire la  capacitatea de testare, profesorul este de părere că aceasta ar trebui să crească semnificativ. 

”Apropo de capacitatea de testare, există foarte multe discuții, legate de recomandări în ceea ce privește testarea. Trebuie să știți că raportarea cazurilor de coronavirus în sistem european se face numai după confirmarea unui caz prin test PCR. Deci creșterea capacității de testare este esențială. Însă nu oricum. Important este nu numai să creștem numărul acestor teste, dar noi trebuie să fim siguri că aceste teste care se efectuează sunt teste de bună calitate iar laboratoarele se găsesc într-un sistem de control al calității”, a adăugat Alexandru Rafila. 

”Trebuie să testăm 80.000 - 100.000 de persoane pe zi”

”În România, capacitatea de testare trebuie să crească substanțial. Părerea mea este că trebuie să testăm între 80.000 și 100.000 de persoane zilnic, adică să depășim chiar jumătate de milion de teste efectuate în cursul unei săptămâni, iar acest lucru trebuie să se facă frecvent”, a mai spus medicul. 

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close