Antena 3 CNN Actualitate Alexandru Sassu: SRTV trece printr-o criză financiară

Alexandru Sassu: SRTV trece printr-o criză financiară

Alexandru Sassu: SRTV trece printr-o criză financiară
05 Sep 2007   •   22:04

La televiziunea publică trebuie făcută o restructurare profundă, a declarat preşedintele-director general interimar al TVR, Alexandru Sassu, în comisia pentru cultură de la Camera Deputaţilor. Şi Radioul şi televiziunea publică trec printr-o criză financiară. Iar principala cauză ar fi preţul mic al taxei radio-tv.

Aşa văd situaţia preşedinţii celor două instituţii, care au stat de vorbă miercuri cu membrii comisiei de cultură din Camera Deputaţilor. Preşedintele interimar al TVR, Alexandru Sassu, a precizat că în primele şase luni ale acestui an, deficitul TVR a fost de aproximativ 9 milioane de euro, iar până la sfârşitul lui 2007 ar putea ajunge la 15-18 milioane de euro.

Conducerea SRR a cerut sprijiniul comisiei de cultură pentru rezolvarea problemei. De cealaltă parte, reprezentanţii comisiei spun că cele două instituţii trebuie să reducă din cheltuieli şi abia apoi să ceară mărirea taxei radio-tv.

O altă problemă cu care se confruntă radioul şi televiziunea publică se referă la colectarea taxei. După ce Electrica a fost privatizată, noii proprietari refuză să mai colecteze banii.

Antena 3

×
Parteneri
Ultimele informaţii despre starea lui Florin Piersic
x close