Antena 3 Actualitate Alte 18 companii de stat vor face restructurări sau se vor închide. Vezi lista lor

Alte 18 companii de stat vor face restructurări sau se vor închide. Vezi lista lor

de Antena3.ro    |    29 Apr 2011   •   16:34
Alte 18 companii de stat vor face restructurări sau se vor închide. Vezi lista lor
Sursa foto: Foto: building-your-model-railroad.com

CFR Călători şi CFR Marfă, Termoelectrica, Metrorex şi Poşta Română se numără printre companiile de stat care urmează să facă restructurări sau să se închidă. Cele 18 societăţi prevăzute în memorandumul cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) vor preda, până la sfârşitul lunii aprilie, programele de restructurare, de privatizare sau de închidere, urmând să fie discutate cu reprezentanţii Fondului, transmite Agerpres.

Pe lista companiilor monitorizate se află, printre altele, Compania Naţională de Căi Ferate CFR, Societatea Naţională de Transport CFR Călători, Compania Naţională a Huilei, Termoelectrica, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, Metrorex, CFR Marfă, Electrocentrale Bucureşti, Societatea Comercială Electrificare CFR şi Administraţia Naţională a Îmbunătăţirilor Funciare şi Compania Naţională Poşta Română.

"Până la sfârşitul acestei luni, cele 18 companii trebuiau să raporteze, nouă companii la Ministerul Transporturilor, opt la Ministerul Economiei şi Compania Naţională Poşta Română la Ministerul Comunicaţiilor. A existat o analiză comună cu experţii de la Fond şi Comisia Europeană şi cu directorii companiilor respective. Ministerele vor prezenta programele de restructurare şi împreună cu FMI şi Comisia vom stabili ce vom face cu fiecare companie", a explicat ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close