Antena 3 CNN Actualitate Alunecările de teren blochează traficul feroviar între Drobeta Turnu-Severin şi Craiova

Alunecările de teren blochează traficul feroviar între Drobeta Turnu-Severin şi Craiova

Alunecările de teren blochează traficul feroviar între Drobeta Turnu-Severin şi Craiova
Sursa foto: tren
21 Feb 2010   •   10:47

Traficul feroviar între Drobeta Turnu-Severin şi Craiova este blocat din cauza unei alunecări de teren. Surpările de pământ s-au produs între halta Valea Albă şi staţia Balota din judeţul Mehedinţi în urma ploilor torenţiale şi a topirii zăpezii. Autorităţile încearcă să găsească o soluţie pentru reluarea circulaţiei pe calea ferată.

Ploile din ultimele zile au provocat o alunecare de teren pe dealul Balota din judeţul Mehedinţi. Un stâlp de înaltă tensiune de pe calea ferată s-a rupt punând în pericol siguranţa călătorilor dintr-un tren rapid ce se îndrepta spre Bucureşti.

Prefectul de Mehedinţi spune că alunecarea de teren din judeţ a fost la un pas de a produce o catastrofă pe calea ferată şi a asigurat că va face toate demersurile necesare, pentru reluarea ciruclaţiei.

Călătorii din cele două trenuri au fost duşi cu microbuzele în staţiile Balota şi Turnu Severin, de unde şi-au putut continua drumul.

Trenurile de la Timişoara spre Bucureşti vor circula pe o rută ocolitoare care va trece prin Filiaşi.

Două trenuri de persoane InterCity au rămas blocate, sâmbătă, între localităţile mehedinţene Balota şi Valea Albă, din cauza unei alunecări de teren care a afectat calea ferată pe o distanţa de zece metri. Alunecarea de teren care a blocat traficul feroviar pe magistrala Timişoara - Bucureşti s-a produs în urma ploilor torenţiale şi a topirii zăpezii.

Potrivit reprezentanţilor CFR, linia ar putea fi închisă pentru cel puţin două-trei zile.

Antena 3





×
Subiecte în articol: tren teren
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close