Antena 3 CNN Actualitate Ambasadorul Israelului în România, invitat special la Hanuka, Sărbătoarea Luminilor, organizată la Opera Naţională

Ambasadorul Israelului în România, invitat special la Hanuka, Sărbătoarea Luminilor, organizată la Opera Naţională

Până pe 6 decembrie, evreii sărbătoresc Hanuka, adică Sărbătoarea Luminilor, una dintre cele mai importante sărbători ebraice. Cu această ocazie, Opera Naţională a organizat un eveniment special la care a participat şi Reuven Azar, ambasadorul Israelului la Bucureşti.

Ambasadorul Israelului în România, invitat special la Hanuka, Sărbătoarea Luminilor, organizată la Opera Naţională
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    29 Noi 2023   •   09:04

Invitatul special al evenimentului organizat de Opera Naţională a fost colonelul Shai Avramson, omul care reprezintă IDF la ceremoniile oficiale naţionale şi internaţionale, şi la cele dedicate militarilor israelieni căzuţi la datorie. 

Timp de opt seri, până pe 6 decembrie când se termină Hanuka sau Sărbătoarea luminii, fiecare evreu are datoria morală să aprindă câte o lumânare. 

Cele opt seri simbolizează, în lumea iudaică, un miracol. Prima lumânare a fost aprinsă de ambasadorul Israelului în România.

"Lumânarea centrală reprezintă libertatea și este sursa care ne permite să răspândim lumina în fiecare aspect al vieții noastre.

Israel a devenit o lumină printre națiuni, realizările și contribuţiile sale în lume sunt foarte bine cunoscute de voi toți. 

Vom continua să luptăm pentru a permite încă o dată luminii să învingă întunericul, Israelul va învinge", a spus Reuven Azar, ambasadorul Israelului în România.

La eveniment a participat şi preşedintele PNL, Nicolae Ciucă.

"Mai mult ca oricând, trebuie să arătăm susţinerea noastră fermă pentru poporul israelian în conflictul declanșat prin atacurile teroriste ale Hamas", a spus Nicolae Ciucă, președintele Senatului.

Hanuka este singura sărbătoare evreiască asociată unei victorii militare: eliberarea de sub dominația siriană, acum aproape 2.000 de ani.

×
Subiecte în articol: Hanuka Sarbatoarea luminilor Reuven Azar
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close