Antena 3 CNN Actualitate Ambasadorul Franţei: În România se impune relansarea finanţelor publice

Ambasadorul Franţei: În România se impune relansarea finanţelor publice

Ambasadorul Franţei: În România se impune relansarea finanţelor publice
12 Iul 2010   •   08:06

 

Ambasadorul Franţei în România Henri Paul consideră că în România se impune relansarea finanţelor publice întrucât cheltuielile publice sunt prea ridicate în raport cu încasările.

 


"Problema României este că toate cheltuielile publice sunt prea ridicate în raport cu încasările deci trebuie în acelaşi timp să scădem cheltuielile şi să creştem încasările. Avem mai multe maniere de a creşte încasările. Putem să umblăm la impozite şi cred că, atunci când Guvernul român a ales să ridice TVA, a fost pentru a creşte imediat încasările. Dar cred că există şi alte impozite care trebuiesc modificate", a declarat diplomatul francez susţinând că acesta este principiul unei politici economice de a se implica în toate impozitele şi de a creşte toate impozitele, citat de Agerpres. 

În opinia sa, sunt necesare investiţii pentru a relansa creşterea economică în România deoarece creşterea economică poate să îmbunătăţească încasările. Alte măsuri sugerate de Henri Paul pentru încasarea de bani la buget sunt cele de reducere a evaziunii fiscale, lupta împotriva corupţiei. 

"Există mai multe moduri să ajungem la un rezultat care este indispensabil pentru a putea să repunem Europa pe calea creşterii", a spus Henri Paul. 

Referindu-se la afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu, potrivit cărora TVA ar trebui redus, ambasadorul a declarat că se îndoieşte că Executivul va modifica TVA mai ales că această taxă a fost crescută recent. 

"Toate sistemele informatice au fost luate prin surprindere de această creştere a TVA. Cred că preşedintele şi Guvernul doresc ca România să se prezinte bine la întâlnirile cu FMI", a adăugat Henri Paul care afirmat că România trebuie să ţină cont şi de calendarul aderării la euro. 

"Poziţia Guvernului francez este aceea că fiecare ţară este pe deplin suverană şi este liberă să crească sau să scadă taxele. Trebuie să fie o anumită coordonare politică şi economică în lume împotriva crizei şi în ansamblul european pentru că Europa este interdependentă", a mai spus diplomatul.

 

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: bugetul Romaniei
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close