Antena 3 CNN Actualitate Ambasadorul Moldovei la Bucureşti regretă incidentul de vineri

Ambasadorul Moldovei la Bucureşti regretă incidentul de vineri

Ambasadorul Moldovei la Bucureşti regretă incidentul de vineri
16 Oct 2007   •   13:29

Ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti, Lidia Guţu, regretă incidentul de vineri, de la graniţa româno-moldoveană. Invitat la Ministerul de Externe pentru clarificări privind situaţia de la frontieră, diplomatul moldovean a declarat că autorităţile de la Chişinău vor cerceta în detaliu circumstanţele în care s-a produs incidentul. Ministrul de Externe român, Adrian Cioroianu, s-a declarat profund îngrijorat de situaţia creată, care a luat deja proporţii europene.

Ministrul român l-a invitat pe ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti, pentru a-i cere explicaţii despre circumstanţele în care vameşii moldoveni au refuzat, vineri seara, accesul unor delegaţii oficiale din România pe teritoriul Republicii Moldova.

A urmat un comunicat comun din partea celor două părţi. Şeful diplomaţiei române a cerut explicaţii în legătură cu incidentul de la frontieră. I-a spus ambasadorului moldovean că Bucureştiul aşteaptă de la Chişinău răspunsuri clarificatoare. La rândul său, ambasadorul Republicii Moldova şi-a exprimat regretul faţă de incident. A promis, în plus, o cercetare în detaliu a circumstanţelor în care s-a refuzat accesul delegaţiilor din România pe teritoriul Republicii Moldova.

Adrian Cioroianu a sesizat şi Uniunea Europeană în legătură cu incidentul de la graniţă, pe care l-a calificat drept ?inadmisibil?.

Chişinăul acuză Bucureştiul că a politizat incidentul de la graniţă, de săptămâna trecută, prezentându-l mai departe în Uniunea Europeană. Ministrul de externe al Republicii Moldova a făcut această declaraţie la scurt timp după ce ambasadorul lui declara că regretă incidentul.

Chişinăul va face o anchetă pentru a afla ce s-a întâmplat vinerea trecută, când membrii unor delegaţii române invitate la un eveniment de către primarul Chişinăului, au fost opriţi la frontieră.

Antena 3

×
Parteneri
Motivul răpirii omului de afaceri moldovean dintr-o parcare din Capitală
x close