Antena 3 CNN Actualitate Ambasadorul Oszkar Fuzes: "Ungaria vrea să depăşească limita Ardealului"

Ambasadorul Oszkar Fuzes: "Ungaria vrea să depăşească limita Ardealului"

Ambasadorul Oszkar Fuzes: "Ungaria vrea să depăşească limita Ardealului"
13 Oct 2008   •   13:31

Ambasadorul Ungariei la Bucureşti, Oszkar Fuzes, a făcut, duminică, o vizită în judeţul Vaslui, unde s-a întâlnit cu şefii administraţiei locale şi judeţene. În timpul discuţiilor referitoare la problemele cu care se confruntă această zonă a ţării, ambasadorul a declarat că Moldova are un potenţial agricol neexploatat la adevărata valoare. Mai mult, acesta exprimat dorinţa autorităţilor maghiare de a încheia parteneriate pentru exploatarea acestor resurse.
Potrivit www.evenimentul.ro, Oszkar Fuzes a declarat: "Ungaria vrea să depăşească limita Ardealului şi să colaboreze cu judeţe de la graniţa de est. Dumneavoastră, cei de la Vaslui, aveţi un domeniu important şi neexploatat la adevărata lui valoare: cel agricol. Sper să încheiem o serie de parteneriate pentru prelucrarea acestor produse, mai ales că putem accesa fonduri europene."
Reprezentanţii primăriei din Vaslui au mai menţionat că, până în 2009, se va finaliza construcţia unui parc industrial pentru care se aşteaptă şi investiţii din Ungaria. Vizita ambasadorului în Moldova a fost făcută cu ocazia Forumului Regional de Investiţii care a avut loc la Suceava. Vizita de la Vaslui s-a încheiat cu o oprire la fabrica de biodiesel şi ce a de prelucrarea a laptelui conduse de omul de afaceri Adrian Porumboiu.
Antena3.ro

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close