Antena 3 CNN Actualitate Ambasadorul SUA în România: Problema eliminării vizelor este în mâinile Congresului

Ambasadorul SUA în România: Problema eliminării vizelor este în mâinile Congresului

Ambasadorul SUA în România: Problema eliminării vizelor este în mâinile Congresului
03 Iul 2008   •   12:58

Nicholas Taubman, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, a declarat la emisiunea News First cu Alessandra Stoicescu, de la News FM, că problema vizelor este în mâinile Congresului, care ?este foarte puternic şi crede că prima obligaţie este să îşi protejeze cetăţenii?.

Taubman a precizat că preşedintele George Bush a propus mai multe lucruri, dar Congresul nu le-a votat. ?În acelaşi timp, situaţia din România nu este la fel ca în celelalte state membre UE, pentru că aici oamenii îşi doresc foarte mult să plece şi trebuie analizat cu atenţie acest caz?, a adăugat ambasadorul.

Vorbind despre viaţa sa în România, Taubman a declarat că a fost impresionat de modul prietenos în care a fost primit atât el, cât şi soţia lui. Totodată, peisajele minunate ale ţării, oraşele Sibiu şi Cluj şi castelele româneşti l-au fermecat. Totuşi, ambasadorul a mărturisit că îşi iubeşte foarte mult ţara de baştină, despre care va vorbi pe 4 iulie, cu ocazia Zilei Americii. ?Îmi place că tot ceea ce gândesc pot să spun fără să îmi fie teamă. Avem o democraţie puternică şi îmi place lucrul ăsta?, spune el.

Taubman şi-a exprimat speranţa ca şi democraţia României să devină tot mai puternică, după ce îşi va rezolva problemele în unele domenii, precum cel de justiţie, şi îşi va reglementa sistemul de vot. ?Oamenii ar trebui să le spună celor de la guvernare ce vor. Este un lucru foarte dificil, dar nu imposibil?, a declarat ambasadorul.

El a adăugat că SUA reprezintă cea mai ?grozavă? democraţie din lume. ?Constituţia noastră este foarte veche, dar se schimbă de la an la an, pentru a forma o uniune mai puternică. E ceva la care se lucrează tot timpul. Ce ne face puternici? Suntem oameni care acceptă schimbarea şi diversitatea. Oameni care au fost scalvi acum 100 de ani şi care acum au şansa să devină preşedinţi ai SUA?, a conchis Taubman.

Nicholas Frank Taubman este un om de afaceri american, ce provine dintr-o familie de etnie evreiască. În perioada 1969-2005, a lucrat la firma fondată de către tatăl său, Advance Auto Parts (n.r. distribuitor de piese şi accesorii auto), unde a îndeplinit şi funcţiile de preşedinte şi director executiv între 1973-2005.

Nicholas F. Taubman a fost confirmat în calitate de Ambasador al SUA în România pe 28 octombrie 2005. El a depus jurământul în prezenta Secretarului de Stat Condoleezza Rice pe 29 noiembrie 2005 şi a prezentat scrisorile de acreditare Preşedintelui Traian Băsescu pe 5 decembrie 2005. În paralel, a rămas membru în Consiliul de Administraţie al ?Advance Auto Parts?. Ca opinii politice, este membru al Partidului Republican.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a desființat cabinetul de război
x close