Antena 3 CNN Actualitate Amelia Antoniu a fost infectată cu bacili gram negativ (VIDEO)

Amelia Antoniu a fost infectată cu bacili gram negativ (VIDEO)

Amelia Antoniu a fost infectată cu bacili gram negativ (VIDEO)
Sursa foto: amelia antoniu
25 Apr 2010   •   11:23

Amelia Antoniu, prim-solista Teatrului de Operetă din Bucureşti, şi Alice Roxana Preda au fost infectate cu bacili gram negativ, potrivit rezultatelor preliminare ale analizelor de laborator, au declarat surse medicale.

Acesta este prezent în apă, uneori pe piele şi în tubul digestiv şi poate provoca infecţii grave, mai ales în spitale, în cazul persoanelor cu imunitate scăzută.

Starea de sănătate a Ameliei Antoniu, prim-solista Teatrului de Operetă "Ion Dacian", s-a ameliorat însă femeia este în continuare intubată. Aceasta a început să comunice în scris cu medicii şi familia. Potrivit medicilor de la Spitalul Universitar, pacienta nu s-a aflat în comă, ci în sedare profundă.

Cealaltă pacientă adusă de la Spitalul CF 2 este, însă, într-o situaţie critică.

Prim-solista Teatrului Naţional de Operetă "Ion Dacian" Amelia Antoniu (36 de ani) şi Alice Roxana Preda (35 de ani) au fost duse de la Spitalul CF 2 la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), marţi noapte, în stare foarte gravă, cu probleme respiratorii, după ce au făcut şoc septic în urma unor intervenţii chirurgicale minore la care au fost supuse în unitatea sanitară a Ministerului Transporturilor.

Amelia Antoniu a fost deconectată de la aparate sâmbătă, în jurul orei 13.00.

Ministerul Sănătăţii (MS) a început o anchetă la Spitalul CF 2, iar secţiile de ginecologie, neonatologie şi blocul operator au fost închise. În plus, ministrul Transporturilor Radu Berceanu l-a demis vineri pe directorul spitalului CF 2, Constantin Tănase.

Constantin Tănase a venit în spitalul CF 2 pe data de 6 mai 2009, atunci când a şi luat în primire postul de manager al unităţii, a declarat, pentru Antena3.ro, liderul sindical Denisa Popovici.

Raportul preliminar în cazul spitalului CF2 arată că problemele sunt grave şi datează de mult timp. Documentul în baza căruia Constantin Tănase a fost demis arată că managerul nu a asigurat medicamentele şi materialele sanitare necesare în cazul operaţiilor.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: spital infectie medici
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close