Antena 3 CNN Actualitate Amenzi mai mari pentru şoferii cu maşini cumpărate în leasing

Amenzi mai mari pentru şoferii cu maşini cumpărate în leasing

Amenzi mai mari pentru şoferii cu maşini cumpărate în leasing
30 Mai 2008   •   20:03

Şoferii care au maşini luate în leasing plătesc mai mult pentru amenzile de circulaţie. Unele societăţi de leasing achită automat amenzile iar apoi îi cer clientului să plătească şi TVA la sumă. În plus, şoferul nu poate contesta amenda, pentru că ea nici nu ajunge la el. Amenda pentru maşinile în leasing care au depăşit viteza legală, au fost parcate în locuri interzise sau nu au rovinietă este trimisă firmei care a finanţat împrumutul. Aceasta trebuie să-l înştiinţeze în 48 de ore pe utilizator.

Există anumite amenzi care ţin de rovignetă şi care vin la societatea de leasing şi se refacturează în prima rată a utilizatorului. Societatea de leasing obişnuieşte să adauge TVA la cuantumul amenzii primite. Conform Codului Fiscal, nu se poate aplica TVA la o altă taxă.

Clientul nu poate contesta amenda, pentru că nu a fost emisă pe numele lui şi nici nu o poate plăti el. Iar dacă în 5 zile de la emiterea facturii, nu o plăteşte, societatea îi percepe penalizări şi îi poate chiar rezilia contractul.

Există însă şi o parte bună, atunci când ai maşină în leasing şi ai de-a face cu o amendă de circulaţie. Atâta vreme cât amenda este emisă către societatea de leasing, în mod normal, punctele de penalizare nu se aplică nimănui.

Societatea de leasing primeşte o sancţiune doar pentru necomunicare de date, amendă care nu cuprinde şi puncte de penalizare. Există şi societăţi de leasing care preferă să comunice poliţiei rutiere datele utilizatorului.

Astfel, utilizatorii maşinilor luate în leasing primesc amenzile direct acasă, în cutia poştală.



Observator

×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close