Antena 3 CNN Actualitate Analist politic: Declaraţiile lui Dănileţ subminează întregul proces de justiţie

Analist politic: Declaraţiile lui Dănileţ subminează întregul proces de justiţie

Analist politic: Declaraţiile lui Dănileţ subminează întregul proces de justiţie
30 Mai 2015   •   10:37

Deputatul PSD, Bogdan Niculescu Duvăz şi senatorul PLR, Daniel Barbu, cer demisia preşedintei Înaltei Curţi, Livia Stanciu şi a membrului CSM, Cristi Vasilică Dănileţ. Reacţia vine după ce, în ultimele două zile, Dănileţ a dus o adevărată luptă mediatică pentru a spăla imaginea Liviei Stanciu, preşedintele Înaltei Curţi.

Dănileţ a mers la un post de televiziune unde a încercat să explice că un om achitat NU este neapărat nevinovat şi a lansat şi ameninţări voalate la adresa jurnaliştilor care îi cer demisia Liviei Stanciu spunând că e foarte posibil ca ancheta CSM să descopere că Mariana Rarinca a avut complici în presă la  şantaj. Pentru membrul CSM şi judecătorul Danileţ nu are nicio importanţă că instanţa a spus că nu a existat niciun şantaj.

„În momentul în care spui că un om achitat nu e neapărat nevinovat, într-un exerciţiu de logică elementară, spui că un om care este condamnat nu este neapărat vinovat. Deci aceste declaraţii subminează întregul proces de justiţie şi credibilitatea procesului justiţiei”, a declarat analistul politic Adrian Marius Dobre, invitat în emisiunea News Magazine.

Şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, a cerut anularea achitării Marianei Rarinca. Codruţa Kovesi a formulat o contestaţie în anulare la Curtea de Apel Bucureşti, pentru a salva astfel scaunul şefei Inaltei Curti de Casatie şi Justitie, Livia Stanciu.




×
Subiecte în articol: livia stanciu Mariana Rarinca
Parteneri
Sondaj pentru Primăria Capitalei. Candidaţii care pierd voturi
x close