Antena 3 CNN Actualitate Ancheta continuă în Bucegi: Cutia neagră a elicopterului prăbuşit, trimisă spre Israel (VIDEO)

Ancheta continuă în Bucegi: Cutia neagră a elicopterului prăbuşit, trimisă spre Israel (VIDEO)

Ancheta continuă în Bucegi: Cutia neagră a elicopterului prăbuşit, trimisă spre Israel (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Antena 3
28 Iul 2010   •   08:22

Echipele de anchetă continuă verificările la locul tragediei aviatice din Bucegi. Cutia neagră a elicopterului prăbuşit a fost trimisă spre Israel, pentru examinare.

O parte din rămăşiţele pământeşti ale militarilor morţi în accidentul de elicopter din Bucegi au fost duse la Institutul de Medicină Legală din Braşov. Autorităţile vor stabili dacă acestea vor fi trimise la Institutul de Medicină Legală Mina Minovici, din Bucureşti, sau la baza aeriană de la Bobocu.

Între timp, anchetatorii români, însoţiţi de omologii israelieni, au găsit şi cutia neagră a elicopterului şi încearcă să lămurească ce s-a întâmplat mai exact cu aparatul de zbor.


La două zile de la tragedie, apar noi informaţii despre ce s-a întâmplat în timpul exerciţiului. Două elicoptere israeliene se aflau în zonă şi au intrat într-un nor. Căpitanul primului elicopter le-a spus anchetatorilor israelieni că a dat instrucţiuni celui de-al doilea să se distanţeze, pentru a evita o coliziune. În timpul manevrelor, însă, aparatul s-a izbit de stânci.

Întreaga zonă a fost securizată de salvamontişti şi jandarmi, pentru ca anchetatorii să-şi poată face treaba. Câteva zeci de anchetatori civili şi militari israelieni au sosit în România dupa accident. Printre specialişti s-au aflat medici şi rabini militari, dar şi câini de căutare.

Delegaţia a mers imediat la locul accidentului. Erau aşteptaţi de echipa românească - peste 50 de militari, jandarmi, procurori şi salvamontişti români.

Antena 3


×
Subiecte în articol: Bucegi aviatic elicopter prabusit
Parteneri
Tzancă Uraganu, Florin Salam şi multă poliţie la priveghiul de la Iasi
x close