Antena 3 CNN Actualitate Ancheta DNA privind corupţia în fotbal ia amploare

Ancheta DNA privind corupţia în fotbal ia amploare

Ancheta DNA privind corupţia în fotbal ia amploare
04 Dec 2007   •   12:21

Patronul echipei de fotbal Jiul Petroşani, Alin Şimota şi vicepreşedintele Poli Timişoara, Emil Roşianu, au fost audiaţi de procurori. La ieşire, Roşianu a refuzat să facă vreo declaraţie în legătură cu prezenţa sa la DNA. În schimb, Şimota a declarat că i s-a adus la cunoştinţă că i-au fost interceptate telefoanele, ca şi celorlalţi preşedinţi de cluburi. El a mai spus că urmează să fie citaţi de procurorii anticorupţie toţi preşedinţii de cluburi de fotbal.

Şimota a mai fost audiat de procurorii anticorupţie în luna mai a anului trecut,după ce fostul finanţator al FC Naţional, Constantin Iacov, a declarat că grupării pe care o conducea i s-a oferit, din partea oficialilor cluburilor FC Vaslui şi Jiul Petroşani, 60.000 de dolari pentru a învinge Pandurii Târgu Jiu.

În aceeaşi zi cu Şimota, a fost audiat şi finanţatorul FC Vaslui, Adrian Porumboiu. Acesta din urmă a fost chemat de procurorii anticorupţie după ce Iacov a prezentat la DNA înregistrări ale unor convorbiri telefonice efectuate înaintea meciului dintre FC Naţional şi Pandurii Târgu Jiu.

Antena3.ro

×
Parteneri
Metoda prin care românii au păcălit automatele de reciclare
x close