Antena 3 CNN Actualitate Ancheta la Maternitatea Giuleşti: Instalaţia electrică de la reanimare era improvizată

Ancheta la Maternitatea Giuleşti: Instalaţia electrică de la reanimare era improvizată

Ancheta la Maternitatea Giuleşti: Instalaţia electrică de la reanimare era improvizată
Sursa foto: Foto: Antena 3
18 Aug 2010   •   17:12

Instalaţia electrică din secţia de reanimare de la maternitatea Giuleşti era improvizată, potrivit anchetatorilor. Nu se ştie însă dacă aceasta a fost cauza incendiului în urma căruia şi-au pierdut viaţa patru bebeluşi iar alţi şapte se zbat să trăiască la spitalul Grigore Alexandrescu.
Procurorul Marius Iacob a declarat miercuri că mai multe echipe de specialişti în incendii şi explozii au cercetat locul izbucnirii incendiului. Mai mult, se va efectua o percheziţie informatică şi vor fi vizualizate imaginile surprinse de camerele de supraveghere chiar înaintea izbucnirii focului, pentru a se afla câtă vreme au fost lăsaţi nesupravegheaţi copiii nou născuţi. Asistenta care era de gardă a declarat că a lipsit o perioadă scurtă de timp din sala de reanimare.
potrivit anchetatorilor, pe data de 20 iulie o echipă de specialişti a verificat instalaţia de aer condiţionat de la Maternitatea Giuleşti.
Audierile continuă iar în cursul zilei de joi vor fi audiaţi părinţii copiilor care au suferit arsuri, precum şi personalul medical.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: ancheta giulesti
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close