Antena 3 CNN Actualitate Anchetă la spitalul din Slatina, unde un copil grav rănit a fost ignorat de medici

Anchetă la spitalul din Slatina, unde un copil grav rănit a fost ignorat de medici

Anchetă la spitalul din Slatina, unde un copil grav rănit a fost ignorat de medici
14 Mar 2008   •   17:57

La spitalul din Slatina a fost demarată o anchetă, după ce angajaţii instituţiei au refuzat timp de aproape o oră să interneze un copil de un an şi jumătate, care avea arsuri pe o mare parte a corpului. Luaţi la întrebări, medicii care l-au ignorat joi pe micuţ s-au enervat şi au acuzat presa de lipsă de profesionalism. Asta în condiţiile în care copilul a fost trimis de la o secţie la alta a unităţii medicale, pe motiv că nu are acte de identitate. Medicul de la camera de gardă a spitalului din Slatina susţine că nu îşi mai aminteşte ce s-a întâmplat cu o zi în urmă.

„Eu nu mai ştiu ce s-a întâmplat sus. Eu am ieşit din tură, l-am internat şi nu mai răspund de el”, a declarat doctorul Cornel Fulga. Băieţelul a fost plimbat pe culoarele spitalului timp de 45 de minute: de la camera de gardă la pediatrie, apoi la secţia de arşi şi înapoi la camera de gardă.

Directorul spitalului din Slatina susţine că medicul de la urgenţe a mai fost reclamat şi de alţi pacienţi. Cu toate acestea, nu poate să facă mare lucru. „Problema gravă cu care ne confruntăm este lipsa de cadre medicale, iar dacă am fi mai drastici, am pleca”, susţine el.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii spun că băiatul ar putea fi adus la Bucureşti. „Pentru un copil ars, dacă Spitalul din Slatina consideră că este peste posibilităţi, îl pune în ambulanţă şi îl aduce la Grigore Alexandrescu”, a declarat Raed Arafat, la Ordinea Zilei.

Băieţelul a scăpat cu viaţă ca prin minune dintr-un incendiu în care au murit mama şi fraţii lui. Medicii spun că, în prezent, băiatul se simte ceva mai bine. Conducerea spitalului va decide săptămâna viitoare ce măsură va lua împotriva doctorului care a refuzat internarea.

Antena 3

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close