Antena 3 CNN Actualitate Ancheta privind accidentul aviatic de pe Otopeni este în desfăşurare (VIDEO)

Ancheta privind accidentul aviatic de pe Otopeni este în desfăşurare (VIDEO)

Ancheta privind accidentul aviatic de pe Otopeni este în desfăşurare  <font color=red>(VIDEO)</font>
30 Dec 2007   •   11:14

Autorităţile au declanşat imediat o investigaţie în cazul incidentului de la Otopeni. Circumstanţele în care s-a produs incidentul sunt investigate de o comisie formată din şase specialişti. Reprezentanţii Aeroportului Internaţional Henri Coandă spun că incidentul a avut loc, cel mai probabil, din cauza unei proaste coordonări a serviciilor de pe aeroport.

Un avion al companiei Tarom cu 117 pasageri la bord a intrat în plin într-o maşină, pe pista Aeroportului Henri Coandă, înainte să decoleze. Avionul a fost serios avariat, iar maşina distrusă complet, dar nimeni nu a fost rănit.

Comandatul aeronavei implicate în incidentul de pe Aeroportul Otopeni a declarat că a văzut prea târziu maşina de pe pistă. Nicolae Dinescu este comandant pe Boieng 737 de peste 20 de ani. El a afirmat că, în măsura în care a putut, şi-a făcut datoria.

IMAGINI DE AMATOR FILMATE LA DECOLAREA AVIONULUI:

VEDEŢI IMAGINI CU AVIONUL GRAV AVARIAT

Ludovic Orban a cerut imediat demararea unei investigaţii -
IMAGINI CU MAŞINA CARE A FOST DISTRUSĂ ÎN TOTALITATE

Pasagerii au plecat spre destinaţie cu o altă aeronavă
Pasagerii avionului implicat în incident au fost îmbarcaţi într-o altă aeronavă, care a decolat spre Sharm el-Sheikh la ora 16.00. Nouă dintre cei 117 turişti au renunţat la bilete, după experienţa primei decolări ratate. Unul dintre pasagerii cursei Tarom, Radu Cristea, a explicat pe larg pentru Antena 3 care a fost firul evenimentelor. Avionul avea aproximativ 200 de kilometri de oră, accelerând pentru decolare, când a acroşat autovehiculul aflat pe pistă.

Firul evenimentelor
Pasagerii nu au văzut nimic, din cauza ceţii şi nici nu au resimţit puternic impactul. Avionul s-a oprit destul de uşor, a declarat Radu Cristea. După oprirea aeronavei, a fost deschisă uşa din spate, iar toboganul pentru aterizarea de urgenţă s-a umflat instantaneu. Unii pasageri, mai panicaţi, au ieşit însă pe aripa avionului.

Reveniţi pe pistă, oamenii au dat peste trenul de aterizare care se desprinsese în urma impactului. Reprezentanţii Tarom i-au dus pe călători în salonul oficial al aeroportului, înainte de a-i îmbarca în alt avion. Cu puţin înainte de decolarea celui de-al doilea avion, o tânără a avut un atac de panică şi a avut nevoie de îngrijiri medicale. Atât ea, cât şi prietenul ei, dar şi alte şapte persoane, au renunţat să mai plece.

Nicolae Dinescu, comandantul implicate în accident:
Gheorghe Bârlă, directorul general Tarom: Este un grav incident aviatic -
Radu Cristea, pasager:

Antena 3

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close