Antena 3 CNN Actualitate Anchetă după dezvăluirile Antena 3, la spitalul din Arad

Anchetă după dezvăluirile Antena 3, la spitalul din Arad

Acuzaţii extrem de grave legate de Spitalul Judeţean din Arad care în ultima perioadă este în centrul mai multor scandaluri. Ruda unei paciente susţine că a fost nevoită să dea şpagă de sute de euro pentru ca bunica ei să ajungă la secţia ATI. De cealaltă parte, conducerea unităţii medicale a anunţat că a început o anchetă internă, imediat după dezvăluirile făcute de Antena 3.

Anchetă după dezvăluirile Antena 3, la spitalul din Arad
de Cristi Popovici    |    09 Feb 2021   •   22:38

Scandalul din Spitalul Judeţean din Arad a luat amploare. Până la acest moment au fost depuse 15 plângeri penale de rudele victimelor, care reclamă că bolnavii nu au primit tratamentul potrivit împotriva infecţiei cu SARS-COV-2. Rudele cred că medicii au muşamalizat totul.

"Aflu de la domnişoara doctor despre starea mamei, mă trimite să cumpăr sirop şi mi spune că bănuieşte că a contactat o bacterie. Că ea asta bănuieşte că are, şi-mi explică, că se fac de pe tuburile de la ATI. O infecţie pe care o muşamalizează pentru că nu există analize pentru bacteria asta nicăieri", a spus pentru Antena 3, Adriana Beldiman, fiica femeii de 75 de ani care a murit de COVID-19 în Spitalul Județean, secția Infecțioase, din Arad.

Locuri la ATI vândute pe sute de euro

Între timp, au ieşit la iveală şi alte nereguli. O femeie susţine că a dat 500 de euro şpagă pentru ca bunica ei, care avea probleme grave de sănătate, să fie internată pe secţia ATI. 


"Mi s-a spus că buni e inconştientă, că trebuie să ajungă pe ATI și mi-au zis să se facă o minune. Ce fel de minune, că nu înţeleg. 

Şi eu am zis că pentru bani nu se poate face nimic, au schimbat subiectul și mai târziu am primit un telefon în care mi s-a spus că personal putem să ne întâlnim pentru treaba asta", a spus pentru Antena 3 nepoata pacientei.

Acum medicii se apără şi spun că doresc să îşi dovedească nevinovăţia


"Ceea ce pot să vă spun de 11 luni de când lucrez aici este că niciodată niciun pacient nu a fost neglijat. Se intră în permanenţă la pacienţi, încercăm să facem tot ceea ce e mai bine pemtru ei, astfel că aceste acuzaţii ne dor și dorim să ne dovedim nevinovaţia în acest scandal", a spus pentru Antena 3, Dana Olaru medic la Spitalul Judeţean din Arad.

Anchetă după dezvăluirile Antena 3

După informaţiile apărute în spaţiul public a fost demarată o anchetă internă în unitatea sanitară. Mai mult decât atât, managerul spitalului îndeamnă rudele să depună plângere la poliţie.  


Am lansat o anchetă internă pentru a verifica concordanţa dintre eveniment și ceea ce ni s-a prezentat", a spus pentru Antena 3, Florina Ionescu, manager spitalul Judeţean din Arad.

Rudele pacienţilor au depus plângeri pentru ucidere din culpă, delapidare şi abuz în serviciu.

 

×
Subiecte în articol: Spital Judeţean Arad scandal ancheta
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close