Antena 3 CNN Actualitate Andrei Baciu, despre cum procedăm când ne infectăm cu coronavirus după prima doză de vaccin

Andrei Baciu, despre cum procedăm când ne infectăm cu coronavirus după prima doză de vaccin

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a declarat că, în cazul în care o persoană a fost vaccinată cu prima doză, după care s-a infectat cu coronavirus, aceasta trebuie să aștepte să se vindece, după care să se prezinte cât mai repede în centrul de vaccinare pentru a completa schema terapeutică într-un timp cât mai scurt.

Andrei Baciu, despre cum procedăm când ne infectăm cu coronavirus după prima doză de vaccin
Sursa foto: Hepta
de Andreea Cigolea    |    12 Mai 2021   •   12:11

”Există două modalități de a face acest lucru. Pentru situația în care am făcut prima doză și se constată că ne-am infectat. Așteptăm să ne vindecăm și, după ce ne-am vindecat, ne programăm la a doua doză. 

Există o funcțiune specială pentru aceste situații, astfel că, pentru persoanele care au efectuat prima doză și au depășit termenul rapelului, intră în platformă și se programează. Condiția este să fie același centru de vaccinare, platforma îți permite să te înscrii la vaccinare, oricând în zilele următoare, chiar dacă nu este un loc disponibil acolo. Ideea este să te poți vaccina cu rapel și să finalizezi schema terapeutică cât mai repede.

Dacă nu, la fel se poate face apelând la centrul de vaccinare unde ne-am vaccinat, explicăm situația și nu vor fi probleme”, a explicat Andrei Baciu la Antena 3. 

În ceea ce privește efectuarea rapelului la un interval de timp mai scurt decât cel recomandat, secretarul de stat a explicat că se poate face acest lucru, numai în cazuri excepționale. 

”Când există o situație obiectivă, pentru fiecare vaccin există un interval în care se poate administra doza de rapel. Dar trebuie să existe realmente elemente obiective și semnificative”.

×
Subiecte în articol: Sfat de sănătate
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close