Antena 3 CNN Actualitate Andrei Chiliman: Nu voi autoriza construirea vreunui imobil pe Ştrandul Tineretului

Andrei Chiliman: Nu voi autoriza construirea vreunui imobil pe Ştrandul Tineretului

Andrei Chiliman: Nu voi autoriza construirea vreunui imobil pe Ştrandul Tineretului
19 Mar 2008   •   21:08

Andrei Chiliman, primarul sectorului 1, Maria Andrei Capatos, jurnalist la ?Jurnalul Naţional? şi Marian Vanghelie, primarul sectorului 5, au dezbătut la ?Stiea Zilei?, alături de Gabriela Vrânceanu Firea, afacerea ?Ştrandul Tineretului?. Potrivit lui Andrei Chiliman, contractul de închiriere a bazei sportive Tineretului a fost semnat pe 150 de ani. Primarul este hotărât să nu acorde autorizaţie de construcţie grupul imobiliar care vrea să construiască pe terenul bazei sportive.

Contactat telefonic de Antena3, Nicolae Mărăşescu, fost secretar de stat al Ministerului Tineretului şi Sportului, a declarat că ştrandul Tineretului nu avea nevoie de acest contract, întrucât baza sportivă se afla pe locul întâi în topul proprietăţilor de stat care se autofinanţau.

Mărăşescu spune că ceea ce se întâmplă cu ştrandul Tineretului face parte dintr-o campanie naţională de a distruge bazele sportive din Bucureşti şi din ţară.

?Am o statistică nominală exactă în Bucureşti. În ultimii ani, au dispărut 49 de stadioane şi baze sportive, fără să se construiască ceva în loc?, a precizat fost secretar de stat.

Marian Vanghelie e de părere că dacă directorul Bogdan Gheorghe, cel care a semnat din partea Complexului ?Lia Manoliu? nu este anchetat, această situaţie se datorează ?unor interese mari?.

Primarul sectorului 5 consideră că, în ultimii patru ani, "concesionările s-au făcut în haită, în gaşcă...au fost chiar şi consilieri care şi-au luat pe numele lor terenuri?.

?Într-o săptămână, fac publică aşa-zisa ?carte neagră? a administraţiei locale din aceşti ani?, promite primarul sectorului 5.

În urma contractului, pe terenul dat Trigranitului va fi construit un PUZ (Plan Urbanistic Zonal) de 29 de etaje. Acest PUZ a fost aprobat în plen fără semnătura arhitectului şef al Capitalei, ?care a fost introdus pe sub mână chiar şi în ordinea de zi?, a adăugat Vanghelie.

Andrei Chiliman este profund surprins că ?Mioara Mantale, prefectul Capitalei din acea perioadă, nu a atacat proiectul?.

Într-o altă intervenţie telefonică, Horaţiu Tică, consilier general PD-L şi preşedinte al Comsiei de Urbanism a Capitalei, spune că acel contract este ?un contract semnat între Bogdan Gheorghe şi ministrul Sportului. Din punctul nostru de vedere, totul este în regulă?.

Întrebat de avizul arhitectului-şef al Capitalei, Ţică susţine că acel aviz ?nu este obligatoriu, conform legii 350 a Urbanismului?.

Octavian Belu, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Sport, a declarat telefonic pentru Antena3, că în dezbatere se face referire la două contracte distincte: ?unul semnat de Tineretului S.A. cu ?Lia Manoliu şi unul semnat de Trigranit cu acelasi complex?.

Belu a precizat că, atâta timp cât semnatura lui ?nu va fi pe hârtie?, cât timp ?sutem apăraţi de Legea sportului şi de Legea spaţiilor verzi, nu văd cum se va putea pune în aplicare PUZ-ul?.

Antena3.ro

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close