Antena 3 CNN Actualitate Andrei Plăcintă, după patru luni petrecute în spatele gratiilor: Nu am niciun regret

Andrei Plăcintă, după patru luni petrecute în spatele gratiilor: Nu am niciun regret

Andrei Plăcintă, după patru luni petrecute în spatele gratiilor: Nu am niciun regret
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    04 Mar 2014   •   07:49

Andrei Plăcintă, fiul fostei senatoare PDL Sorina Plăcintă, se simte în ţara lui ca în Arabia Saudită. La patru luni de la condamnarea sa, Andrei Plăcintă a dat primul interviu din spatele gratiilor.


El se simte nedreptăţit că a fost condamnat la patru ani şi jumătate de închisoare pentru tentativă de omor şi nu are niciun regret. 

Andrei Plăcintă pare că s-a resemnat cu faptul că îşi vapetrece următori patru ani din viaţă în spatele gratiilor. Deşi au trecut mai bine de trei ani de la incindentul in care a fost implicat, fiul fostei senatoare Placintă rememorează totul ca şi cum s-ar fi întâmplat ieri. Totul a pornit de la o ceartă cu fosta prietenă. În 2010, fiul lui Plăcintă a fost acuzat că ar fi lovit cu maşina un bărbat care a intervenit în scandal.
 
Andrei Placintă spune că instanţa a fost nedreaptă şi că l-a condamnat fără să ia în calcul şi probele.
 
Tot ce poate face acum este să viseze la momentul în care va fi eliberat. Ştie cu certitudine că nu va rămâne în România, deşi are aici o afacere
 
Andrei Plăcintă poate cere eliberarea condiţionată, după trei ani de închisoare. Până atunci însă se gândeşte să-şi caute dreptatea la CEDO.  

Pe 4 noiembrie, Andrei Plăcintă a fost condamnat la patru ani şi jumătate de închisoare cu executare. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a respins recursul la condamnarea primită pentru tentativă de omor calificat.
 
Andrei Plăcintă a fost trimis în judecată în iunie 2010, după ce şi-a lovit prietena şi a rănit cu maşina un bărbat care sărise în apărarea ei. 
 
Instanţa l-a mai judecat şi pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tâlharie, însă pentru această acuzaţie a fost achitat. 

×
Subiecte în articol: Andrei Placinta sorina placinta
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close