Antena 3 CNN Actualitate Andrei Plăcintă se consideră victimă: "Nu sunt tâlhar, ci filosof"

Andrei Plăcintă se consideră victimă: "Nu sunt tâlhar, ci filosof"

Andrei Plăcintă se consideră victimă: "Nu sunt tâlhar, ci filosof"
Sursa foto: Foto: Mediafax
15 Dec 2010   •   19:34

Andrei Plăcintă, fiul senatorului Sorina Plăcintă, acuză din arest. Tânărul vrea să dovedească faptul că este la rândul lui o victimă a incidentului pentru care a fost reţinut de procurori. Acesta a susţinut, marţi, în faţa magistraţilor că nu este tâlhar, "ci filosof".

Andrei Plăcintă a trecut miercuri pe la Spitalul Universitar din Bucureşti şi pe la Institutul de Medicină legală. Vizitele medicale ar urma să-l ajute să formuleze la rândul lui o plângere împotriva bărbatului care tras cu pistolul cu bile asupra lui şi l-a rănit la mână. Certificatele medicale obţinute ar putea, aşadar, să fie conexate la dosarul în care Andrei Plăcintă este acuzat de tentativă de omor.

Până atunci, fiul senatorului Sorina Plăcintă va rămâne în continuare în arestul poliţiei. Decizia a fost luată, marţi, de către judecătorii Curţii de Apel. Aceştia au respins, astfel, recursul depus de Andrei Plăcină.

"Nu am nevoie să fur"

Potrivit Libertatea, Andrei Plăcintă a susţinut în faţa magistraţilor că are alte preocupări decât violenţa.

"Am o situaţie materială bună şi nu am nevoie să fur. Nu sunt tâlhar, ci filosof", a declarat fiul fostului ministru al Tineretului.

"Am alte preocupări decât violenţa. Am fost olimpic la matematică, iar acum sunt student cu bursă la Facultatea de Filosofie", a mai spus Andrei Plăcintă.

Avocaţii tânărului au prezentat instanţei documente care atestă că telefonul mobil al iubitei, de a cărui tâlhărie este acuzat, e de fapt plătit de o firmă a mamei sale. Cu toate acestea, fiul senatorului Sorina Plăcintă nu i-a convins pe magistraţi, astfel că îşi va petrece Sărbătorile după gratii.

×
Subiecte în articol: Andrei Placinta sorina placinta victima
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close