Antena 3 CNN Actualitate Andronic: Kovesi a primit bani de la Sebastian Ghiță

Andronic: Kovesi a primit bani de la Sebastian Ghiță

Andronic: Kovesi a primit bani de la Sebastian Ghiță
28 Mar 2018   •   10:16

Laura Codruța Kovesi a primit bani de la Sebastian Ghiță pentru a-și cumpăra o mașină, în perioada în care a lucrat la Bruxelles, susține jurnalistul Dan Andronic, într-un nou episod "Noi suntem statul", publicat în Evenimenul Zilei.

Dan Andronic povestește că Laura Codruția Kovesi nu avea suficienți bani - mai avea nevoie de încă 7.000 de euro, așa că a apelat la prietenii săi din Capitală.

În această situație, generalul SRI Florian Coldea l-ar fi sunat pe Sebastian Ghiță pentru a face rost de restul banilor pentru Laura Codruța Kovesi.

"Laura Codruța Kovesi vroia să-și cumpere o mașină. Una mică, modestă, dar nouă. Potrivit relatării lui Sebastian Ghiță, Kovesi nu avea suficienți bani, îi mai trebuiau 7.000 de euro. Așa că a apelat la prietenii ei de la București.

În această situație, generalul SRI Florian Coldea a apelat la Sebastian Ghiță ca să facă rost de restul de bani pentru prietena lui, Kovesi. Iar Sebastian Ghiță s-a executat. I-a dat 7.000 de euro cash lui Florian Coldea ca să-i dea Laurei Codruța Kovesi pentru a-și completa restul sumei necesare achiziționării mașinii.

De altfel, din studiul declarației sale de avere din 29.05.2012 rezultă că Laura Codruța Kovesi nu avea alte venituri în afara de salariu, avea un credit ipotecar de 75.000 de euro luat pentru achiziționarea unui apartament de două camere. Și atât. Nici o mașină, nici bijuterii, sau alte conturi cu bani în bancă.

A primit Laura Codruța Kovesi banii? Sebastian Ghiță mi-a spus că da, mai mult a primit și mulțumiri. Fiind vorba de o "tranzacție" în trei, Kovesi-Coldea-Ghiță, va fi interesant de văzut ce va spune Florian Coldea. În fața Comisiei SRI și în fața autorităților, dacă va fi cineva interesat să verifice aceste acuzații.

BRUSC. Cert este că în declarația de avere din 2013 a Laurei Codruța Kovesi apare o Skoda Octavia, valoare aproximativă de 15-16.000 de euro", scrie Dan Andronic, în Evenimentul Zilei.

Jurnalistul Mirel Curea, a oferit mai multe amănunte, în direct la emisiunea "Previziuni", de la Antena 3:

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close