Antena 3 CNN Actualitate Angajaţii ar putea fi recompensaţi cu tichete de vacanţă

Angajaţii ar putea fi recompensaţi cu tichete de vacanţă

Angajaţii ar putea fi recompensaţi cu tichete de vacanţă
17 Ian 2008   •   13:07

Angajaţii ar putea fi recompensaţi nu doar cu tichete de masă, ci şi cu bonuri de vacanţă. Firmele vor putea acorda aceste prime sub forma unor vouchere, pentru care salariatul nu plăteşte impozit, dar este obligat să meargă în anumite staţiuni şi la anumite hoteluri. Rămâne de văzut dacă ideea de vacanţă a angajatorului coincide cu a angajatului. Voucherele de vacanţă vor putea fi folosite exclusiv pentru servicii de turism.

La fel ca în cazul tichetelor de masă, nu pot fi schimbate în bani gheaţă şi nici folosite pentru alte cumpărături. Nu orice angajat poate beneficia de vocherele de vacanţă. Condiţia necesară pentru a primi acest bonus este ca angajatul să fi cotizat între 4 şi 11 luni cu 10 la sută din salariul minim brut. Iar angajatorul trebuie să contribuie şi el.

Se propune însă şi renunţarea la aceste fonduri de acumulare pentru voucherele de vacanţă şi să se acorde simplu pe principiul tichetelor de masă. Sistemul pare bun pentru firme care îşi pot deduce contravaloarea tichetelor pentru fiecare angajat, în limita salariului minim pe economie. Iar angajatul nu mai plăteşte impozit. Există însă şi unele dezavantaje. S-ar putea ca interesele firmei să nu coincidă cu ale angajatului.

Proiectul de lege privind voucherele de vacanţă a trecut deja de Senat. Mai rămâne decizia Camerei Deputaţilor pentru ca legea să fie promulgată şi să intre în vigoare.

Antena 3

×
Parteneri
Înregistrări șocante de la Spitalul Pantelimon: A murit tot salonul 6!
x close