Antena 3 CNN Actualitate Angajaţii CFR avertizează că vor intra în grevă pe 1 octombrie, dacă nu-şi primesc salariile

Angajaţii CFR avertizează că vor intra în grevă pe 1 octombrie, dacă nu-şi primesc salariile

Angajaţii CFR avertizează că vor intra în grevă pe 1 octombrie, dacă nu-şi primesc salariile
23 Sep 2009   •   08:40

Proteste de amploare sunt anunţate pe calea ferată, dacă angajaţii CFR nu îşi primesc salariile. Aceştia au anunţat că vor intra în grevă pe 1 octombrie, dacă situaţia salariilor, care sunt date cu mare întâziere, nu este remediată. Angajaţii CFR Iaşi au dat marţi un avertisment guvernanţilor şi au întrerupt lucrul pentru câteva ore, nemulţumiţi că nu îşi primesc banii.

Ceferiştii sunt decişi să oprească lucrul dacă nu primesc salariile restante până la sfârşitul lunii. Decizia a fost luată de liderii federaţiilor sindicale, nemulţumiţi că angajaţii CFR au salarii mici şi nici măcar pe acestea nu le primesc la timp.

Sindicaliştii cer demisia ministrului Transporturilor Radu Berceanu, a subsecretarului de stat Constantin Axinia şi a celor 3 directori de la societăţile de căi ferate. Disponibilizările şi lipsa investiţiilor periclitează siguranţa pe calea ferată şi oricând se poate produce un accident grav, atrag atenţia sindicaliştii.

Conducerea CFR Infrastructură susţine că nu a fost informată despre intenţia sindicaliştilor de a protesta pe 1 octombrie şi nu doreşte să facă precizări până când nu va fi anunţată oficial.

Un tramvai de pe linia 8 a deraiat, miercuri dimineaţă, în cartierul Rahova din Capitală. Tramvaiul se îndrepta spre Militari şi a ieşit de pe şine la intersecţia cu calea Rahovei.

Antena 3

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close