Antena 3 CNN Actualitate Angajaţii CNADNR intră în grevă japoneză. Directorul DEMIS de Ponta, dar rămas în funcţie, vrea să taie din salariile angajaţilor

Angajaţii CNADNR intră în grevă japoneză. Directorul DEMIS de Ponta, dar rămas în funcţie, vrea să taie din salariile angajaţilor

Angajaţii CNADNR intră în grevă japoneză. Directorul DEMIS de Ponta, dar rămas în funcţie, vrea să taie din salariile angajaţilor
de O.P.    |    31 Mai 2013   •   05:56

Muncitorii de la Compania de Drumuri intră luni în grevă japoneză. Ei sunt nemulţumiţi că şefii au decis să le taie salariile în condiţiile în care peste 60 la sută din ei câştigă mai puţin de 1.000 de lei pe lună.

Cel care a găsit această soluţie de reducere a costurilor este nimeni altul decât Mircea Pop, demis de premierul Victor Ponta încă din ianuarie dar rămas în funcţie ca director interimar.

Mircea Pop este de neclintit din fruntea Companiei de Drumuri. În luna ianuarie a acestui an a fost înlăturat de la conducerea Companiei de Drumuri  de către premierul Victor Ponta pentru că în loc să se ocupe de deszăpezire, petrecea la într-o cabană la munte.

Chiar şi aşa, Pop a rămas în fruntea CNADNR pe post de director general interimar. Şi chiar dacă ar renunţat la actuala funcţie, tot director ar rămâne.

Mircea Pop a intrat acum în conflict cu angajaţii cărora vrea să le taie salariile cu 15 la sută. Mai  tolerant este şeful CNADNR cu constructorii. De curând, a acceptat ca şase kilometri rămaşi din autostrada Bucureşti-Ploieşti să fie finalizaţi în doi ani.

 În prezent, constructia se afla intr-un stadiu de 23 la suta si se lucreaza doar pe patru kilometri, pentru ca restul inca nu au fost expropriati. Pentru realizarea acestui tronson, pe anul 2013 a fost alocată suma de 45 de milioane de euro.

Conrtactul de prelungire a termenului a fost semnat de tot de Mircea Pop.

×
Subiecte în articol: CNADNR
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close