Antena 3 CNN Actualitate Angajaţii Mefin Sinaia au protestat faţă de decizia conducerii de a trimite în şomaj toţi angajaţii

Angajaţii Mefin Sinaia au protestat faţă de decizia conducerii de a trimite în şomaj toţi angajaţii

Angajaţii Mefin Sinaia au protestat faţă de decizia conducerii de a trimite în şomaj toţi angajaţii
Sursa foto: Mefin Sinaia
15 Mai 2009   •   21:27

Peste 200 de angajaţi ai uzinei Mefin Sinaia au protestat faţă de decizia conducerii de a trimite în şomaj toţi salariaţii. Protestatarii au cerut respectarea Codului Muncii şi au spus că nu vor să fie disponibilizaţi. Circulaţia rutieră în staţiunea prahoveană s-a desfăşurat cu dificultate pe perioada mitingului. Potrivit sindicaliştilor, unii dintre angajaţii societăţii au primit, din partea conducerii Mefin, oferte de a lucra la alte societăţi comerciale, dar pe durată determinată de trei sau şase luni.

?Această disponibilizare tehnică este de fapt o înşelăciune plasată într-un mod isteţ oamenilor astfel ca ei să meargă în acele SRL-uri pe perioadă determinată astfel încât să-şi piardă toate drepturile care decurg din actualul contract de muncă pe perioadă nedeterminată", explică liderul sindicat Tudor Gheorghe

Nemulţumiţi de ofertele primite, muncitorii au plecat în marş de la una dintre porţile uzinei spre centrul oraşului Sinaia. Sindicaliştii spun că decizia de concediere colectivă are consecinţe grave din punct de vedere social, în special pentru angajaţii cu vârste de peste 50 de ani, care au şanse foarte mici de a se mai angaja undeva.

Conducerea Mefin Sinaia susţine că disponibilizările sunt necesare pentru a putea reorganiza societatea în centre de profit care să preia toţi angajaţii trimişi acasă, în şomaj.

Antena 3

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close