Antena 3 CNN Actualitate Angajaţii spitalului din Câmpeni au ieşit în stradă. Localnicii protestează alături de cadrele medicale

Angajaţii spitalului din Câmpeni au ieşit în stradă. Localnicii protestează alături de cadrele medicale

Angajaţii spitalului din Câmpeni au ieşit în stradă. Localnicii protestează alături de cadrele medicale
Sursa foto: Foto: Agerpres
23 Mar 2015   •   22:17

Zeci de angajaţi ai spitalului din Câmpeni au ieşit în stradă, nemulţumiţi de salarii. Şi localnicii au venit să protesteze de teamă că unitatea medicală s-ar putea închide şi nu vor mai avea unde să se trateze. Primăria dă vina pe Ministerul Sănătăţii pentru că finanţarea este din ce în ce mai mică, în timp ce conducerea spitalui spune că situaţie este destul de echilibrată.

Medicii şi asistentele din Câmpeni au protestat faţă de diminuarea bruscă a salariilor. Oamenii spun că sunt nemulţumiţi şi de modul în care este condusă unitatea medicală.
 
Protestatarii au pornit în marş pe mai multe străzi din oraş şi şi-au continuat manifestarea în faţa primăriei. Rând pe rând, şi localnicii s-au alăturat protestului.

Doar opt medici lucrează în spital pentru a deservi in jur de 50.000 de locuitori. Cu toate acestea, conducerea spitalului spune că situaţia este sub control.
 
Dacă spitalul din Campeni s-ar inchide, locuitorii ar trebui să mearga chiar şi 80 kilometri până la spitalul din Alba Iulia ca să se trateze. O altă variantă, mai apropiată, este spitalul din Abrud, însă acolo funcţionează doar serviciul de urgenţă şi câteva cabinete de medicină de familie.

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close