Antena 3 CNN Actualitate Angajatul ambasadei SUA care a accidentat o româncă a plecat din ţară

Angajatul ambasadei SUA care a accidentat o româncă a plecat din ţară

Angajatul ambasadei SUA care a accidentat o româncă a plecat din ţară
08 Ian 2008   •   11:47
Angajatul amabasadei Statelor Unite din România, care este şi agent al Serviciilor Secrete americane, care a produs un grav accident rutier în luna decembrie în Capiatală, a părăsit luni România, potrivit celor de la Gradianul. Autorul accidentului de pe 11 decembrie 2007, de pe bulevardul Aviatorilor, a decolat de pe aeroportul Henri Coandă luni dimineaţă. Dosarul penal al americanului vinovat de vătamare corporală din culpă şi de refuz al alcool testului a fost trimis pe 17 decembrie 2007 la Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 1.

În urma accidentului rutier produs de Kevin L. Sandlin, în vârstă de 34 de ani, ataşat adjunct în cadrul Ambasadei SUA la Bucureşti, Mirela Basilescu, de 44 de ani, a fost rănită grav.

Mirela Basilescu,soţia lui Adrian Basilescu, şi el angajat al aceleiaşi ambasade americane, a suferit o fractură de femur, chiar dacă purat centura de siguranţă.

Victima a solicitat medicilor discreţie totală în privinţa stării sale de sănătate, informează cei de la Gardianul

Procurorii de la Parchetul Judecatoriei sectorului 1 urmează probabil să-şi decline competenţa în favoarea Curţii de Apel Bucureşti. Magistraţii de aici nu vor avea altceva de făcut decât să închidă dosarul cu neînceperea urmăririi penale pentru că funcţionarul american are imunitate diplomatică.

Ambasada Statelor Unite la Bucureşti a anunţat că funcţionarul său Kevin Sandlin este plecat din România pentru consultări. Acesta rămâne în continuare la post în cadrul Ambasadei Statelor Unite ale Americii, el urmând să revină în scurt timp, a comunicat un reprezentant al ambasadei.

Ambasada Statelor Unite cooperează cu autorităţile române care anchetează accidentul respectiv. Vehiculul oficial condus de Sandlin şi implicat în accidentul rutier din seara de 11 decembrie, era asigurat, iar Ambasada facilitează contactul dintre victima accidentului şi familia acesteia, pe de o parte, şi compania de asigurari, pe de altă parte.

Ambasada SUA reaminteşte că problemele referitoare la statutul legal al acestui dosar trebuie direcţionate către autorităţile române competente.

Acesta nu e primul incident de acest fel.În decembrie 2004, sergentul american Christopher VanGoethem tot din cadrul Ambasadei SUA nu a acordat prioritate şi a intrat în plin într-un taxi în care se afla cântăreţul Teo Peter, care a murit pe loc. Datorită imunităţii diplomatice, a fost judecat în SUA şi achitat pe motiv că semnele de circulaţie nu erau vizibile, iar martorii au minţit.

În august 2006, cetăţeanul britanic Ali Imran, aflat la volanului unui SUV Porsche Cayenne, a intrat în intersecţia de la Eroilor fără să se asigure. Impact cu un taxi în care se aflau regizorul Cristian Nemescu şi sunetistul Andrei Toncu, a fost devastator. Cei doi au decedat pe loc. Judecatoria sectorului 1 l-a condamnat, în decembrie 2007, pe Ali Imran la şapte ani de închisoare pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpa şi conducere a unui autovehicul neînmatriculat.

Antena3.ro

×
Parteneri
Ce pensie va primi un român care a muncit 35 de ani, după noua lege
x close