Antena 3 CNN Actualitate ANM: Marele viscol din 17 ianuarie este o dezinformare

ANM: Marele viscol din 17 ianuarie este o dezinformare

ANM: Marele viscol din 17 ianuarie este o dezinformare
09 Ian 2008   •   16:09
Administraţia Naţională de Meteorologie contestă ipotezele apărute în presă conform cărora, în 17 ianuarie, România se va confrunta cu un val de căderi masive de zăpadă. Mai mult, ANM cataloghează drept ?o mare dezinformare? apariţia unor astfel de articole. ?După analiza materialelor specifice pe baza cărora se emit prognoze sau avertizări meteorologice, ANM prevede că nu există certitudinea unui viscol în data de 17 ianuarie?. Reacţia ANM vine la scurt timp după ce jurnaliştii de la cotidianul ?Gardianul? au scris despre pericolul unui adevărat potop ce ameninţă România în jurul datei de 17 ianuarie. Avertizarea privitoare la căderile masive de zăpadă ar fi fost deja transmisă mai multor autorităţi aeroportuare.

Potrivit jurnaliştilor, administraţia nu a făcut publice informaţiile pentru a nu alerta populaţia şi pentru a lăsa timp autorităţilor să se pregătească.

ANM vine însă acum cu informaţia că, dacă vor există toate datele că se va repeta episodul de iarnă de la debutul lunii ianuarie, autorităţile şi populaţia vor fi informate la timp de eventualitatea producerii unor fenomene meteo periculoase.

Antena 3

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close