Antena 3 CNN Actualitate ANPC: Jucăriile magnetice, foarte periculoase pentru copii

ANPC: Jucăriile magnetice, foarte periculoase pentru copii

ANPC: Jucăriile magnetice, foarte periculoase pentru copii
24 Iul 2008   •   21:40

Jucăriile magnetice sunt dintre cele mai periculoase pentru copii, avertizează un ordin emis de ANPC, care interzice comercializarea unor jucării magnetice mici. Acestea au componente mici, uşor detaşabile, care pot fi uşor înghiţite de cei mici.  “An de an autorităţile din întreaga Europă emit avertismente legate de anumite jucării, şi anumite jucării sunt retrase de pe piaţă. În acest domeniu al jucăriilor cu componente mici, magnetice, au fost accidente, şi chiar în Statele Unite, un caz de deces” a declarat Dan Vlaicu, preşedintele ANPC.

Ordinul emis de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului a intrat în vigoare de câteva zile, dar nici părinţii şi nici comercianţii nu au auzit încă de el.

Producătorii şi distribuitorii trebuie să afişeze pe ambalajul jucăriilor magnetice un avertisment, în limba română, care să conţină instrucţiunile de folosire dar şi alte sfaturi adresate părinţilor. Problema este că cei mai mulţi cumpără jucăriile fără să ţină cont de intrucţiuni.  Inspectorii ANPC vor verifica în zilele următoare dacă produsele sunt comercializate corespunzător.

Antena 3

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close