Antena 3 CNN Actualitate Antena 3 a prins 'în direct' la INFP un cutremur produs în Vrancea

Antena 3 a prins 'în direct' la INFP un cutremur produs în Vrancea

Radu Tudor a prezentat, marți seară, în premieră națională, ce se vede pe aparatura Institutului Național de Fizică a Pământului, în timp real, în momentul în care se produce un cutremur. Jurnalistul Antena 3 Adina Angelescu a vorbit cu specialiștii INFP despre cutremurele din România și din jurul țării noastre și, la un moment dat, aparatele au indicat producerea unui seism.

Antena 3 a prins 'în direct' la INFP un cutremur produs în Vrancea
de Dan Gabor    |    03 Noi 2020   •   19:42

Cutremurul surprins în timpul interviului realizat de Adina Anghelescu s-a produs în zona Buzău, la ora 11.14 și a avut 3.9 pe Richter, la o adâncime de 116 km.

"Acest semnal se apare în momentul în care se depășește o anumită amplitudine a mișcării. Atunci, automat, apare un semnal care să avertizeze pe cei de aici că s-a întâmplat ceva important. În mod normal, în decurs de câteva secunde avem și localizarea și magnitudinea și timpul.

Un cutremur, dacă este de 3.9 este destul de mare. Deci, ați prins în direct un cutremur din zona Vrancea. Să știți că sunt destul de rare - cutremurele de 3.9 sunt măricele, nu mari, dar e o întâmplare să-l prinzi în direct", a spus profesorul Mircea Radulian, directorul ştiinţific al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

×
Subiecte în articol: Adina Anghelescu INFP Mircea Radulian
Parteneri
A crescut vârsta de pensionare. Zeci de mii de români sunt afectaţi
x close