Antena 3 CNN Actualitate Antena 3 şi Observator ridică o primă locuinţă socială de zi, la Giurgiu, pentru copiii cu nevoi

Antena 3 şi Observator ridică o primă locuinţă socială de zi, la Giurgiu, pentru copiii cu nevoi

Antena 3 şi Observator ridică o primă locuinţă socială de zi, la Giurgiu, pentru copiii cu nevoi
31 Mai 2013   •   09:13

Recunoaşterea oficială a copiilor nevăzuţi nu este mai puţin importantă decât gravele probleme de alimentaţie şi lipsa unor locuinţe. În fiecare zonă a ţării, mii de copii stau cu familiile în case dărăpănate sau chiar în colibe, fără ca cineva să le întindă o mână de ajutor.

Pentru a da un semnal, dacă mai era nevoie, că solidaritatea este soluţia, Observator şi Antena 3 construiesc împreună cu autorităţile locale din Giurgiu o primă locuinţă în regim de centru de zi.

Centrul social pentru copii cu nevoi va fi ridicat cu voluntari, jurnalişti, ONG-uri şi companii care oferă bunuri şi servicii gratuit, pentru un scop nobil.

Centrul va fi construit pe vechiul proiect al unui campus şcolar.

"El a fost gândit ca un spaţiu destinat profesorilor: apartamente, garsoniere pentru profesorii care veneau în municipiul Giurgiu. Dar realitatea demonstrează că noi ne confruntăm în acest moment cu o situaţie de abandon şcolar, cu mai mulţi profesori decât elevi", a declarat primarul oraşului Giurgiu, Nicolae Barbu.

Lucrările demarează mâine. Jurnaliştii de la Observator şi Antena 3 le vor da muncitorilor de pe şantier o mână de ajutor. Sunt aşteptaţi la muncă şi alţi voluntari, dar şi giurgiuveni cu suflet mare.

Termenul de finalizare a proiectului este 30 mai 2014.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close