Antena 3 CNN Actualitate Antena3.ro LIVE. Totul despre moda anului 2021, cu designerul Silvia Șerban: Dacă o piesă are valoare financiară, ea trebuie să aibă valoare şi în timp

Antena3.ro LIVE. Totul despre moda anului 2021, cu designerul Silvia Șerban: Dacă o piesă are valoare financiară, ea trebuie să aibă valoare şi în timp

Oricat de ciudat ar parea, exista niste tendinte ale modei si anul acesta.

Antena3.ro LIVE. Totul despre moda anului 2021, cu designerul Silvia Șerban: Dacă o piesă are valoare financiară, ea trebuie să aibă valoare şi în timp
de Maria Coman    |    07 Ian 2021   •   15:00

Oricum, niste schimbari semnificative. Sa reporti lucrurile devine o normalitate, nu mai plange nimeni ca-n Bridgerton ca nu poate sa mearga de 2 ori la un bal cu aceeasi rochie. Luxul se revinde, exista grupuri special dedicate, exista site-uri. Hainele ar trebui sa spuna mai multe despre noi, decat despre altii. Ce am invatat din 2020 si ce urmeaza in 2021, joi, la ora 15.00, la Antena 3 Live, cu Silvia Serban (apropo de reinventare, Silvia a facut anul trecut, undeva prin primavara, niste masti incluse in esarfe, excelente au fost si peste vara si in toamna).

"Imi plac materialele care vibreaza, care fac sunet, sunt materiale cu paiete reversibile, dar eu nu as indrazni sa atrag atat de mult atentia, ca spune ceva si despre personalitatea ta. 

Dar acasa l-am incercat. M-am simtit bine si cred ca asta conteaza cel mai mult acum, hainele ne aduc bucurii, ne putem face bucurii cu ajutorul lor.

E un lucru care se invata, sa stii sa alegi haine. Trebuie sa fie in legatura cu personalitatea ta, cu vremurile de zi cu zi. 

Propunerea designerilor e sa nu ne mai imbracam pentru imagine, ci ca sa ne simtim bine", a spus Silvia Şerban.

"Se spune ca femeile dupa pensie se imbraca pentru ele.

Silvia Şerban: Ma deranjeaza disproporţiile si brandurile care scot haine ieftine

Ma deranjeaza disproportiile la incaltaminte, de exemplu, nu sunt de acord cu pantofii sport balenciaga.

Cred ca e vremea sa cheltuim banii pe lucruri cu valoare, acei pantofi nu cred ca vor mai reveni vreodata in forma in care au fost facuti si cred ca trebuie sa investim in piese care sa fie din categoria celor care se mai pot purta sau sa mearga catre lux.

Daca o piesa are valoare financiara, ea trebuie sa aiba valoare si in timp.

Geanta Hermes, pantofii stiletto, little black dres sunt stiluri care continua sa ramana. Dar acum e si o perioada de tranzitie", a continuat Silvia Şerban.

"E indicat sa respectam si gazda unde mergem, şi pe noi, şi sa ne potrivim cu totul. Trebuie sa ne adaptam. 

Ma deranjeaza si brandurile care scot pe piata haine ieftine. O camasa unde vezi ca e o manopera acolo, cum sa coste 20 de lei? Cum sunt platiti acei lucratori? Acei bani trebuie investiti intr-o alta zona

Cu ce ne imbracam anul acesta 

Sper sa ne dam seama cat de mult ne influenteaza hainele.

O haina poata schimba atitudinea, postura, felul in care femeie sau un barbat vorbeste, se misca. Cand vom proba destul de multe haine si vom vedea cum ne schimba, vom renunta la pijamale.

Din punctul meu e vedere, cred ca suntem in tranzitie. Toate stilurile pe care noi le stim sunt intr-o mare criza pana cand ne vom aseza si vom vedea ca poate eleganta va fi diferita peste doi ani, de exemplu.

Cred ca vor dainui din sezonul trecut imprimeurile florale, nu vom scapa de ele. 

In ce priveste culorile, eu as propune verde, inseamna vitalitate, sanatate, e o culoare care lucreaza in subconstient.

Culori şi tendinţe

Dainuie si galbenul foarte deschis, ca de pepene, e mai indecisa asa. 

E o tendinta catre un gen de minimalism dar un pic mai curajos. Dar şi contraste alb-negru care atrag atentia.

Tot anul acesta, rochii lungi si cred ca vor creste colajele facute din resturi de materiale, dar sa aiba valoare", a spus designerul.

Silvia Şerban a spus că are şi un canal de YouTube, The chocolate box

"Vreau să deschid o altă perspectivă şi să ne reamintim că haina joacă un rol important în viaţa noastră, ne influenţează, nu e un item, le spune celorlalţi despre noi ceva", a adăugat designerul vestimentar.

Antena 3 a lansat joia, de la ora 15.00, un nou proiect, antena3.ro LIVE, cu Maria Coman”, un format săptămânal de interviuri exclusiv online, care va aborda temele momentului şi le va analiza împreună cu cei în măsură să ofere răspunsuri.

Înregistrările dezbaterilor pot fi găsite și pe canalul de Youtube antena3ro.

 
×
Subiecte în articol: Institutul Fundeni antena3.ro LIVE
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close