Antena 3 CNN Actualitate ANTENA3.RO - UTIL Lucrările la reţeaua de autostrăzi

ANTENA3.RO - UTIL Lucrările la reţeaua de autostrăzi

<font color=red>ANTENA3.RO - UTIL</font> Lucrările la reţeaua de autostrăzi
11 Dec 2007   •   15:04

Reţeaua rutieră publică din România are o lungime de 73.435 km (exclusiv stradală), din care 20 % reprezintă drumuri naţionale (4.672 km drumuri europene, din care 113 km autostrazi) şi 80 % drumuri judeţene şi comunale, potrivit Ministerului Transporturilor. Conform informaţiilor existente pe site-ul ministerului, urmează să se construiască şi să se modernizeze, până în 2013, reţeaua de autostrăzi a României. Prioritare sunt lucrările pentru Coridorul IV, Coridorul IX, autostrada Bucureşti-Ploieşti-Braşov, autostrada Transilvania şi autostrada Moldova.

De precizat că din cele zece coridoare europene, trei traversează România:

Coridorul IV Berlin/Nurenberg - Praga - Budapesta - Arad - Bucureşti - Constanţa - Istanbul - Salonic;

Coridorul VII Dunărea, cu braţul Sulina şi Canalul Dunăre-Marea Neagră;

Coridorul IX Helsinki - St.Petersburg - Moscova - Pskov - Kiev - Ljubasevka - Chişinau - Bucureşti - Dimitrovgrad - Alexandroupolis.

Ministerul Trasporturilor îşi propune să construiască şi să modernizeze până în 2013 reţeaua de autostrăzi a României. Prioritare sunt lucrările pentru Coridorul IV, Coridorul IX, autostrada Bucureşti-Ploieşti-Braşov, autostrada Transilvania şi autostrada Moldova.

Planificarea construirii autostrăzilor în 2008
În anul 2008, cu termen luna decembrie, Ministerul Transporturilor şi-a propus să dea în execuţie 525,3 km de autostradă şi 936,2 km în pregătire.

Lucrările de execuţie vizează următoarele porţiuni de autostradă:
Bucureşti-Ploieşti
Sibiu-Sebeş-Orăştie-Deva
Lugoj-Timişoara
Ortişoara-Arad-Nădlac
Sighişoara- Târgu-Mureş ? Câmpia Turzii
Gilău-Mihăileşti-Suplacu de Barcău
Cernavodă-Constanţa.

În vederea construirii Coridorului IV, sunt planificaţi 333,3 km în execuţie şi 259 km în pregătire. Din autostrada Transilvania, vor fi executaţi 192 km şi pregătiţi 192 km.

VEZI HARTA LUCRĂRILOR DIN 2008

Planificarea construirii autostrăzilor în 2009
În anul 2009, cu termen luna decembrie, Ministerul Transporturilor şi-a propus să dea în execuţie 1438 km de autostradă. Lucrările de execuţie vizează următoarele porţiuni de autostradă:
Cernavodă-Constanţa
Centura Bucureşti
Ploieşti-Buzău-Focşani
Ploieşti-Comarnic-Predeal-Braşov-Făgăraş-Sighişoara-Târgu-Mureş
Piteşti-Tălmaciu (Sibiu)
Sibiu-Sebeş-Orăştie-Deva-Lugoj-Timişoara-Arad
porţiunea rămasă Gilău-Mihăileşti-Suplacu de Barcău
Câmpia Turzii- Târgu-Mureş ? Sângiorgiu ? Sovata-Gheorghieni-Piatra Neamţ

În vederea construirii Coridorului IV, sunt planificaţi 568,8 km în execuţie, pentru Coridorul IX sunt prevăzuţi 160,9 km în execuţie, pentru autostrada Ploieşti-Braşov 111,3 km în execuţie, pentru autostrada Transilvania 297 km în execuţie, iar pentru autostrada Moldova, 300 km în execuţie.

VEZI HARTA LUCRĂRILOR DIN 2009

În anul 2010, cu termen luna decembrie, Ministerul Transporturilor şi-a propus să dea în execuţie 1088 km de autostradă. Lucrările de execuţie vizează următoarele porţiuni de autostradă:
Centura Bucureşti
Ploieşti-Buzău-Focşani
Ploieşti-Comarnic-Predeal-Braşov-Făgăraş-Sighişoara-Târgu-Mureş
Piteşti-Tălmaciu (Sibiu)
Sibiu-Sebeş
Deva-Lugoj-Timişoara
Câmpia Turzii- Târgu-Mureş
Sovata-Gheorghieni-Piatra Neamţ

În vederea construirii Coridorului IV, sunt planificaţi 380,8 km în execuţie, pentru Coridorul IX sunt prevăzuţi 98,9 km în execuţie, pentru autostrada Ploieşti-Braşov 111,3 km în execuţie, pentru autostrada Transilvania 197 km în execuţie, iar pentru autostrada Moldova, 300 km în execuţie.

VEZI HARTA LUCRĂRILOR DIN 2010

Planificarea construirii autostrăzilor în 2011
În anul 2011, cu termen luna decembrie, Ministerul Transporturilor şi-a propus să dea în execuţie 952 km de autostradă. Lucrările de execuţie vizează următoarele porţiuni de autostradă:
Sovata-Gheorghieni-Piatra Neamţ
Ploieşti-Comarnic-Predeal-Braşov-Făgăraş-Sighişoara
Centura Bucureşti
Poienari-Tălmaciu(Sibiu)
Sibiu-Sebeş
Deva-Lugoj

În vederea construirii Coridorului IV, sunt planificaţi 336,8 km în execuţie, pentru Coridorul IX sunt prevăzuţi 98,9 km în execuţie, pentru autostrada Ploieşti-Braşov 111,3 km în execuţie, pentru autostrada Transilvania 105 km în execuţie, iar pentru autostrada Moldova, 300 km în execuţie.

VEZI HARTA LUCRĂRILOR DIN 2011

Planificarea construirii autostrăzilor în 2012
În anul 2012, cu termen luna decembrie, Ministerul Transporturilor şi-a propus să dea în execuţie 682,3 km de autostradă. Lucrările de execuţie vizează următoarele porţiuni de autostradă:
Târgu-Mureş ? Sovata ? Gheorghieni ? Piatra-Neamţ ? Iaşi
Buzău ? Râmnicu-Sărat
Ploieşti ? Comarnic ? Predeal
Braşov ? Făgăraş ? Sighişoara
Poienari-Tălmaciu(Sibiu)
În vederea construirii Coridorului IV, sunt planificaţi 120 km în execuţie, pentru Coridorul IX sunt prevăzuţi 46 km în execuţie, pentru autostrada Ploieşti-Braşov 111,3 km în execuţie, pentru autostrada Transilvania 105 km în execuţie, iar pentru autostrada Moldova, 300 km în execuţie.

VEZI HARTA LUCRĂRILOR DIN 2012

În anul 2013, cu termen luna decembrie, Ministerul Transporturilor şi-a propus să dea în pregătire 155 km de autostradă. La finele anului ar trebui să reiasă, în total, un număr de 2098,6 kilometri de autostradă construiţi.

VEZI HARTA LUCRĂRILOR DIN 2013

Antena3.ro

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close