Antena 3 CNN Actualitate Antonescu, despre sentinţa în cazul Năstase: E o decizie gravă. Eu o respect

Antonescu, despre sentinţa în cazul Năstase: E o decizie gravă. Eu o respect

Antonescu, despre sentinţa în cazul Năstase: E o decizie gravă. Eu o respect
Sursa foto: Foto: INTACT Images
de S.T.    |    20 Iun 2012   •   20:34

Preşedintele Partidul Naţional Liberal, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, pentru Antena 3, referitor la decizia de condamnare a lui Adrian Năstase la doi ani de închisoare, că nu poate comenta verdicul instanţei, adăugând că este o decizie gravă şi importantă.

"Nu pot să comentez eu verdictul unei instanţe. Dacă sentinţa este definitivă, nu avem decât să luam act de această decizie şi, sigur, trebuie să o respectăm", a afirmat co-preşedintele USL.

"Îmi pare rău pentru Adrian Năstase ca om politic. El a fost un om politic foarte important în România acestor 20 de ani, deşi nu m-am numărat printre prietenii lui politici. Cred că ar fi incorect dacă nu ne-am gândi şi la lucrurile bune pe care le-a făcut", a adăugat Crin Antonescu.

Preşedintele PNL a precizat că nu este de acord cu afirmaţiile potrivit cărora acest verdict dovedeşte că "justiţia din România este minunată şi desprinsă de sub orice influenţă politică".

"Nu ştim cum este justiţia română. Trebuie mult timp, multe procese. (...) Politica şi clasa politică nu înseamă o voinţă unică, influenţa puterii asupra sistemului judiciar a exitat şi nu a dispărut complet", a mai spus Crin Antonescu, miercuri, la Antena 3.

Adrian Năstase a fost condamnat definitiv, miercuri, de ICCJ, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul "Trofeul calităţii"
, în care este acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD.



×
Subiecte în articol: Adrian Nastase PNL
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close