Antena 3 CNN Actualitate O româncă din Italia oferă mese gratuite persoanelor nevoiaşe afectate de criza COVID-19

O româncă din Italia oferă mese gratuite persoanelor nevoiaşe afectate de criza COVID-19

Proprietara româncă a unui restaurant din Italia a anunțat că pentru restul lunii noiembrie va oferi o masă caldă tuturor persoanelor nevoiașe care în această perioadă întâmpină dificultăţi economice din cauza crizei sanitare.

O româncă din Italia oferă mese gratuite persoanelor nevoiaşe afectate de criza COVID-19
Sursa foto: roitalianul.ro
de Claudia Popovici    |    09 Noi 2020   •   18:15

Claudia Raisa Hampau are 38 de ani și a deschis restaurantul Taverna di Dracula pe 2 februarie 2019. La inaugurare au participat primarul și viceprimarul localității Trivoli, Italia. Numele restaurantului l-a ales pentru că România să continue să fie vie în sufletul și pe masa românilor oriunde ar fi în lume.

 "Pe monitorul aflat în interiorul restaurantului se pot vedea continuu imagini filmate în România”, a povestit pentru roitalianul.com, Claudia Hampau.

Şi, pentru că are meniuri 100% româneşti, vestea s-a dus repede şi restaurantul a avut în scurt timp clienţi din toate colţurile lumii

„50% ruși, 20% americani, 20% alte naționalități și 10% italieni si români. Meniul este 100% românesc și băuturile de asemenea”, a mai povestit tânăra antreprenoare.

Renumele, făcut într-un timp relativ scurt, a ajutat restaurantul să își revină după primul "lockdown"

"Sunt sigură că problemele cu care ne-am confruntat au fost mai mici ca ale altora, de aceea nu m-am plâns și nici nu o să mă plâng”, a mai spus românca.

Deşi sute de antreprenori din Italia fac faţă cu greu noilor restricţii impuse de guvern, Claudia Hampau a ales să privească pandemia dintr-o altă perspectivă: cea a contribuţiei.

"O masă gratis pentru oricine are nevoie"

"Între 10 noiembrie și 3 decembrie, sunt așteptate toate persoanele nevoiașe la un prânz cald, între orele 12.30 – 14.30”, scrie în anunțul din fața restaurantului Taverna di Dracula din Tivoli. Pentru Raisa Claudia Hampau foamea nu are naționalitate: "Nu ezita să intri! Aici nu vei fi judecat că ți-e foame sau că ești de altă naționalitate!”

Mesajul Claudiei Hampau este dus mai departe şi de către un preot român

 "Dumnealui știe mai bine ca mine cine are într-adevăr nevoie, dar noi nu vom face niciun fel de diferențe, vom oferi o masă caldă gratis la oricine ne va intra pe ușă, în orarul stabilit, totul, bineînțeles, cu respectarea măsurilor de prevenire și protecție împotriva virusului Sars-cov-2”, a mai tânăra antreprenoare.

Dacă aştepţi ajutor de la stat, dai repede faliment

 "Statul italian cu o mână ne-a dat și cu două ne-a luat și cu asta am spus totul. În perioada asta, în Italia, dacă nu reușești să faci singur ceva și aștepți de la stat dai repede faliment. Deja în localitatea noastră avem multe activități care au închis de tot și până la anul vor mai fi cu siguranță și altele, sper să nu fiu și eu printre ei, dar oricum nu mai depinde de puterea proprie”, a mai povestit românca.

Aceste vremuri tulburi nu ne vor împiedica să fim şi să rămânem oameni

"Oricum, sunt de părere că în lume sunt foarte mulți români care fac caritate, așa că nu e nevoie să scrieți despre mine…”, a spus cu modestie Claudia.

 Vom continua să scriem. Pentru că avem nevoie să știm că mai există solidaritate, generozitate şi oameni care ne ţin vie speranţa.

 

 

×
Subiecte în articol: Italia Trivoli restaurant COVID-19
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close