Antena 3 CNN Actualitate Anul 2011 – Anul European al Voluntariatului

Anul 2011 – Anul European al Voluntariatului

Anul 2011 – Anul European al Voluntariatului
14 Oct 2011   •   22:48

În contextul "Anului European al Activităţilor de Voluntariat care Promovează Cetăţenia Activă 2011" şi sub sloganul „Fii voluntar ! Implică-te! ”, Clubul Rotary Bucureşti, în parteneriat cu Senatul României, Comisia pentru egalitatea de şanse şi Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România, organizează marţi, 18.10.2011, la Palatul Parlamentului Conferinţa naţională cu tema: "Anul 2011 – Anul European al Voluntariatului".

Evenimentul face parte din Proiectul iniţiat de Clubul Rotary Bucureşti Împreună pentru Informarea, Conştientizarea şi Promovarea Oportunităţilor de Voluntariat în România. Proiectul îşi propune sensibilizarea opiniei publice privind implicarea în activităţi de voluntariat precum şi organizarea şi desfăşurarea unor sesiuni de informare şi promovare a oportunităţilor de voluntariat în România. În cadrul proiectului se vor desfăşura următoarele activităţi: conferinţa naţională, elaborarea de materiale informative, realizarea unui spot publicitar, organizarea în licee şi universităţi a unor sesiuni de informare, training-uri și workshop-uri susţinute de specialiști în domeniile voluntariatului și participării publice, organizarea unor campanii de informare şi mediatizare a oportunităţilor de voluntariat INFOVOLUNTAR, organizarea unui târg de oferte de voluntariat -  EXPOVOLUNTAR.

Conferinţa îşi propune să aducă în dezbatere importanţa și valoarea activităţilor de voluntariat în dezvoltarea societăţii civile din România, să prezinte schimburi de experienţă și bune practici din activităţile de voluntariat ale participanţilor şi să găsească cele mai bune soluţii pentru îmbunătăţirea cadrului legislativ din domeniu.

La eveniment vor participa membri ai Parlamentului României, factori de decizie de la nivel naţional şi european care lucrează cu voluntari sau care au competenţe în sprijinirea activităţilor de voluntariat, reprezentanţi ai organizaţiilor nonguvernamentale care au promovat mişcarea de voluntariat în România şi lucrează cu voluntari, reprezentanţi ai companiilor private care finanţează sau iniţiază proiecte de voluntariat şi sprijină implicarea angajaţilor în activităţi de voluntariat, elevi, studenţi şi tineri voluntari. Partenerul media principal este Intact Media Group.

Rotary este o organizaţie mondiala, ce grupează peste 1,2 milioane de reprezentanţi ai elitei profesionale, de afaceri si lideri ai comunităţilor locale. Membrii cluburilor Rotary, cunoscuţi si sub numele de Rotarieni, oferă servicii umanitare si încurajează promovarea standardelor etice ridicate in toate profesiile, ajutând la instaurarea păcii si înţelegerii in lume. Cluburile sunt apolitice, nereligioase şi sunt deschise tuturor culturilor, etniilor si credinţelor. Mai multe detalii pe http://www.rotary.org.

Rotary în România si la Bucureşti
Acum în România exista peste 90 de cluburi Rotary, cu peste 2700 membri, dintre care in Bucureşti funcţionează şase cluburi: RC Bucureşti, RC Bucureşti Continental, RC Bucureşti Curtea Veche, RC Bucureşti Athenaeum, RC Bucureşti Levant şi RC Bucureşti Triumph. Mai multe detalii pe http://www.rotary-bucharest.org/

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close