Antena 3 CNN Actualitate Anunț crucial pentru români. Ce se întâmplă cu pensiile. Violeta Alexandru a spus adevărul

Anunț crucial pentru români. Ce se întâmplă cu pensiile. Violeta Alexandru a spus adevărul

Ministrul Muncii a făcut noi dezvăluiri despre pensiile românilor. Violeta Alexandru spune că susține creșterea punctului de pensie, iar acest amendament este în analiză, pe masa echipei guvernamentale.

Anunț crucial pentru români. Ce se întâmplă cu pensiile. Violeta Alexandru a spus adevărul
Sursa foto: Agerpres
de Maria Sabu    |    25 Iul 2020   •   13:40

”Susținem creșterea punctului de pensii. Suntem în analiză să vedem ce se întâmplă până în septembrie.

Licitația e în plină desfășurare și din informațiile puse la dispoziție de președintele Casei Naționale de pensii suntem în grafic. Din septembrie anul viitor, vom fi pregătiți să vem toate elementele puse la punct pentru a putea să aplicăm orice fel de prevedere legislativă, inclusiv noua formulă de calcul.”, a spus Ministrul Muncii.

Zeci de mii de români au pensii de peste 5.000 de lei

Cu toate acestea, pensiile mari, de peste 5.000 de lei, nu sunt rare în România, chiar dacă în prezent nu este sigură majorarea pensiilor cu 40% de la 1 septembrie, aşa cum s-a spus iniţial. O statistică în acest sens arată că, la noi în ţară, aproape 26.000 de oameni din sistemul public de pensii au încasat lunar peste 5.000 de lei brut.

Mai exact, numărul celor care încasează lunar o pensie de peste 5.000 de lei pe lună este de 25.513 persoane, arată datale Casei Naţionale de Pensii, potrivit economica.net. 

×
Subiecte în articol: pensii
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close